CS. P. 2021.03.22 10:05 Frissítve: 2021.03.22 11:43

Tragédia: „A kezem között halt meg” – a Túristvándi edzője felidézte a történteket

A megyei bajnoki mérkőzésen szombaton elhunyt 52 éves játékos, Algács Tibor halálának körülményeit a segítségére siető edző, Tukacs László idézte fel.

 

Tukacs László edzőt (álló sor, balról a harmadik) is rettenetesen megviseli Algács Tibor (a tréner mellett jobbra) elvesztése (Fotó: Túristvándi KSE) – NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Mint arról a Nemzeti Sport Online is beszámolt, szombaton meghalt a Túristvándi csapatkapitánya a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei III. osztály Szamos-csoportjában rendezett bajnoki mérkőzésen. A méhteleki Méte elleni találkozó közben Algács Tibor, a hazai csapat 52 éves játékosa minden előzmény nélkül rosszul lett, összeesett a pályán. Életét a segítségére siető csapattagok, majd a két kocsival és helikopterrel helyszínre érkező mentősök sem tudták megmenteni. A mérkőzés 1–0-s túristvándi vezetésnél félbeszakadt.

„Senki sem volt a közelében, a játék is állt, hiszen éppen kiment a labda, bedobással jöttünk volna – idézte fel az eseményeket Tukacs László, a Túristvándi edzője. – Leó egyszer csak a szívéhez kapott, és összeesett. Amint észrevettem, szaladtam be a kispadtól fagyasztóval, vízzel, de rögtön látszott, hogy sokkal súlyosabb a baj. Fenn volt akadva a szeme, itt van előttem a tekintete, ezt sohasem felejtem el. Kifeszítettem a száját, hogy a nyelvét kiszabadítsam, aztán egy csapattársával elkezdtük kézi nyomással, majd az öltözőből kihozott defibrillátorral újraéleszteni. Azonnal hívtuk a mentőket, jött kocsi is, helikopter is, de már késő volt. Leó a kezem között halt meg. A riadalomra rohantak a pályához a családtagok, tehetetlenül nézték végig a küzdelmet. Borzalmas, ami történt. Elmondani is fájdalmas a képet, ahogyan fekszik a holtteste, betakarva a zsákkal, mellette meg zokog a család.”

A Kispaládon született férfit felesége és négy gyermeke gyászolja – tudtuk meg a túristvándiak edzőjétől, aki gyerekkora óta jól ismerte az elhunyt játékost.

„Kis túlzással együtt nőttünk fel Leóval – mondta a telefonban. – Jóravaló, vasgyúró alkatú, zömök cigány fiú volt. Keménységért nem ment a szomszédba, de mélyen hívő, keresztény emberként ismertük. A környéken sokakat megrázott az elvesztése, szombat délután óta folyamatosan csörög a telefonom, hívnak az ismerősök, gyászolók. Bár senki sincs itt eleresztve, megbeszéltük a játékosokkal, megpróbáljuk anyagilag is segíteni a bajba jutott családot. A következő hazai mérkőzésünk előtt pedig istentiszteletet tartunk a pályán, közösen imádkozunk Leó lelki üdvéért és családjáért.”

Tukacs László tudomása szerint Algács Tibornak előzőleg nem volt semmilyen egészségi panasza. Kérdésünkre elmondta azt is, hogy a játékos sportorvosi engedélye érvényes volt, tavaly nyáron ő maga kísérte el a vizsgálatra Jánkmajtisra. Időközben Kvaka Árpád, a Magyar Labdarúgó-szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóságának vezetője a szon.hu oldalnak nyilatkozva közölte, a sportoló helyszínen elvégzett koronavírus-gyorstesztje negatív eredményt mutatott.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.