DVTK: Marco Rossi sorsolta az első Rakaczki-kupa csoportbeosztását

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.08.04. 17:00
null
Marco Rossi segített kisorsolni a Rakaczki-kupa csoportbeosztását (Fotó: dvtk.eu)
Marco Rossi is aktív szerepet vállalt abban, hogy elkészüljön az I. DVTK Rakaczki-kupa sorsolása. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának segítségével alakult ki az ötnapos esemény csoportbeosztása – számolt be a dvtk.eu. A résztvevő csapatokat az olasz szakember, valamint Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója húzta ki az üveggömbből, és így az U16-os nemzetközi torna teljes programja is véglegessé vált.

 

 

A miskolci klub honlapja leírja, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a tornát, amelynek a szervezése már hónapokkal ezelőtt elkezdődött. A pandémia ugyanakkor folyamatosan akadályt jelentett, de a mezőny most már véglegesnek tekinthető.

„Azt tapasztaltam, hogy a magyar gyerekek technikailag nincsenek lemaradva a nemzetközi mezőnyhöz képest. Az állóképességük sem rosszabb, mint a riválisoké, viszont minél több magas intenzitású, kemény mérkőzésre van szükségük ahhoz, hogy fejlődjenek. Éppen ezért kellenek az ilyen tornák, ahol a fiatalok megtapasztalhatják a nemzetköziszintet és az eltérő futballkultúrákba is betekintést nyerhetnek” – idézi a klubhonlap Marco Rossit.

A magyar labdarúgást a rendező Diósgyőri VTK U16, valamint a Puskás Akadémia korosztályos együttese képviseli majd a tornán.

Horvátországból az NK Osijek ésa Hajduk Split érkezik, Csehországból aSK SlaviaPraha, míg Szlovákiából az FC Kosice fogadta el a meghívást.

A torna egyúttal igyekszik méltó emléket állítani a DVTK tragikusan fiatalon elhunyt kapusa, Rakaczki Bence számára, aki mindössze 18 évesen debütált a magyar élvonalban, ám a 2012–2013-as idény végén leukémiát diagnosztizáltak nála, s 2014 januárjában elragadta a gyilkos kór.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik