Budapest-kupa: a BLSZ I két élcsapata vívja a szerdai döntőt

Vágólapra másolva!
2019.04.19. 17:45
A BLSZ I-ben második helyen álló Kelen, illetve a kupában címvédő REAC játssza a Budapest-kupa-döntőt szerdán Budafokon.

A budapesti első osztály két, bajnoki címért harcoló csapata játssza a Budapest-kupa idei döntőjét. A bajnokságban második Kelen SC az elődöntőben a 2017-es döntős ASR Gázgyár otthonában gól nélküli döntetlen és a hosszabbítás után tizenegyesekkel 5–4-re nyert. Ellenfele a fináléban a bajnoki címre ugyancsak esélyes REAC lesz, amely palotai rangadót játszott az elődöntőben, a Testvériség ellen 5–2-re győzött. A kék-sárgák címvédőként várják a döntőt, amely április 24-én (szerda) 19 órakor kezdődik a Budafoki MTE stadionjában.

Érdemes kilátogatni a Promontor utcába, a döntőt ugyanis 17 órától egy Színészek–Újságírók gálamérkőzés előzi meg. A párharc az először 1977-ben kiírt Budapest-kupánál is régebbi múltra tekint vissza, 1921-ben rendezték meg először.

Az MLSZ budapesti igazgatósága a két ingyenesen megtekinthető mérkőzés mellett további meglepetésekkel várja a nézőket. Idén először megválasztják a mérkőzés legjobbját is, a díjat Lisztes Krisztián korábbi 49-szeres válogatott középpályás adja át.

Van Den Aker Andreas, a Kelen SC elnöke jelezte, ezen a napon bezár a Kelen-pálya, elmaradnak az edzések, mert minden labdarúgójukat a Budapest-kupa döntőjére invitálják.

BUDAPEST-KUPA
DÖNTŐ
Április 24. (szerda), 19.00:
Kelen SC (BLSZ I)–REAC (BLSZ I)

A KÉT CSAPAT ÚTJA A DÖNTŐIG

Kelen SC REAC
1. forduló Budai FC 2–0 címvédőként kiemelt volt
2. forduló Margitsziget 11–0 Inter CDF 3–0 – versenybizottsági határozat
Nyolcaddöntő Fővárosi Vízművek 7–4 43. Számú Építők 2–0
Negyeddöntő Unione FC 0–0 – 11-esekkel: 10–9 Újbuda 7–0
Elődöntő Gázgyár 0–0 – 11-esekkel: 5–4 Testvériség 5–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik