ZTE: Rudnevs és Pavicsevics iránt hatalmas az érdeklődés, Kocsárdi hosszabbít

Vágólapra másolva!
2010.06.17. 08:19
 A ZTE FC szerdán Artjoms Rudnevs és Darko Pavicsevics nélkül kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. Ez nem azt jelenti, hogy a két támadó már távozott volna a csapattól, bár mindkettejük iránt hatalmas a kereslet.

Kihagyta a felkészülés első edzését a Zalaegerszegi TE két legértékesebb labdarúgója, Artjoms Rudnevs és Darko Pavicsevics. A két futballista természetesen igazoltan maradt távol: előbbi, a négyszeres lett válogatott csatár azért kapott hosszabb pihenőt, mert június 5-én még hazája képviseletében pályára lépett a Ghána elleni párharc során (kezdő játékosként 59 perc jutott neki az Angliában lejátszott, 1–0-ra elveszített találkozón), míg montenegrói csapattársának nemsokára megszületik a gyermeke, és feleségét kellett kórházba vinnie. Pavicsevics csütörtökön már ott lesz a Csank János által vezetett két edzésen, Rudnevs pedig hétfőn öltözik először ismét szerelésbe. Jövőjük azonban kérdéses, mindkét futballistát több klub is szerződtetné.

„Folyamatosan csöng a telefonom, röpködnek a csapatnevek Artjoms Rudnevs és Darko Pavicsevics jövőjével kapcsolatban, egyet azonban biztosan állíthatok: az eddigi beszélgetések egyetlen esetben sem végződtek egyezséggel – nyilatkozta Nagy Ferenc, a ZTE elnöke. – Nem titok, Rudnevset a Lech Poznan várná a jövő héten orvosi vizsgálatra, azonban az ügyben nincs végleges döntésünk, hiszen nem ismerjük a lengyel klub anyagi elképzeléseit a játékos megvásárlását illetően. Természetesen készülünk arra az esetre, ha a két labdarúgó elhagy bennünket, vannak kiszemeltjeink a helyettesítésükre. Próbáljuk stabilizálni a klub gazdasági helyzetét, s ha elképzeléseink sikerrel járnak, a ZTE az új bajnoki esztendőben is jelentős erőt képvisel.”

A játékoskeret alakulásával kapcsolatban tudni kell, hogy három fiatal, Vittman Ádám, Kocsis Adrián és Turcsik Tamás mostantól az NB I-es csapattal készül, a lejárt szerződésű futballisták közül Kocsárdi Gergellyel gyakorlatilag megegyeztek a folytatásról, Marián Slukával pedig folytatódnak a tavasszal megkezdődött tárgyalások.

A vezetőknek egyébként sietniük kell a keret kialakításával, ugyanis pénteken meg kell nevezniük azt a 25 játékost, akit beneveznek az Európa-ligára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik