Paks: a Szegedtől elszenvedett kiütés ellenére nincs pánik a csapatnál

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.07.13. 08:00
null
Nem ilyen bemutatkozásról álmodott Szappanos Péter (Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia / Gémes Sándor)
Hét gólt kapott a Paksi FC Szegeden, a klub ügyvezetője, Haraszti Zsolt érthetően nem örül neki, ugyanakkor azzal is tisztában van, az idényt nem a mostani időszak alapján ítélik meg.

Egy felkészülési mérkőzésnél sohasem a végeredmény a legfontosabb, ugyanakkor nem néz ki jól, ha egy csapat alacsonyabb osztályban szereplő riválistól szenved súlyos vereséget. A Paksi FC szerdán a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége volt, és ahogy megszokhattuk, ezúttal is sokgólos meccset játszott. Biztosak vagyunk benne, ha azt mondjuk, tíz gólt hozott a találkozó, mindenki azon gondolkodna, Bognár György csapata milyen különbséggel nyerhetett, még véletlenül sem fordulna meg senki fejében, hogy a Szeged győzött 7–3-ra…

„A vereség mellett még kellemetlenebb, hogy tíz játékos sérülés és betegség miatt hiányzott a Szeged elleni keretből – mondta a mérkőzést követően a paksi klub ügyvezetője, Haraszti Zsolt. Természetesen ez nem kifogás, nem nézett ki jól a mérkőzés, és azt is hozzá kell tenni, mindhárom elvesztett felkészülési meccsünkön megérdemelten nyert az ellenfelünk. Bognár György vezetőedző azzal nyugtatott bennünket, a sok hiányzó miatt még nem tudta összerakni a csapatot, a szlovéniai edzőtáborban ebben is előrelépés várható. Nagyon sok felkészülésen vagyunk már túl, láttam olyat, hogy egy csapat ilyenkor remekelt, aztán a bajnokság borzasztóan sikerült, és ennek az ellenkezőjét is. Szóval mélyebb következtetéseket felesleges levonni az edzőmérkőzésekből.”

Való igaz, a Paks korábban a Vasas (1–3) és a Budafoki MTE (1–3) elleni találkozóját is elvesztette (a BFC Siófokot pedig 5–2-re legyőzte), ám aki figyelemmel követi a szereplését, jól tudja, a legerősebb kezdő tizenegyével még egyszer sem állt fel. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bár az átigazolási időszakokban sohasem volt jellemző a Paksra a nagy jövés-menés, ám most nyáron olyan alapemberek távoztak, mint a kapus Nagy Gergely, a védelem vezére, Kádár Tamás vagy a huszonhat találattal gólkirályi címet szerző Varga Barnabás, többek között ennek is betudható, hogy a keretet át kellett alakítani.

„Nekünk nincs fő­szponzorunk, a legnagyobb bevételünk a játékoseladásokból származik – folytatta Haraszti Zsolt. – Tisztában voltunk vele, Varga Barnabást el kell adni, és bár télen még visszautasítottuk az ajánlatokat, az idény után a Ferencvároshoz távozott, jó anyagi feltételekkel. Amire viszont nem voltunk felkészülve: Sajbán Máté jelezte, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését, váltani szeretne, és Nagy Gergely is olyan ajánlatot kapott Görögországból, amelyet nem akart visszautasítani. Nagy veszteség Kádár Tamás távozása, aki Varga Barnabáshoz hasonlóan erős karakter, ám a családja miatt Budapestre akart költözni, ezt megbeszéltük, és hozzájárultunk az átigazolásához. Rácz Gergő már a tavaszt is az MTK-nál töltötte, ő végleg a kék-fehéreké lett, Kovács Nikolasz pedig a Honvédé. Ami a másik oldalt illeti, van egy erős mag, visszajött Szabó Bálint a törökországi kölcsönből, megszereztük a válogatott kerettag Szappanos Pétert, Silye Eriket, és olyan tehetséges fiatalok érkeztek, mint Temesvári Attila, Mezei Szabolcs, Kovács Krisztián, Beke Péter vagy Földi Dominik, Hegedűs Jánosnak pedig megadtuk a lehetőséget, hogy megtalálja korábbi önmagát. Tény, nem szokott ekkorát változni a keretünk, de több igazolást is a kényszer szülte. Hogy mire lehetünk képesek? Nagyjából mindenki a bennmaradást tűzi ki elsősorban célul, ám ha Bognár György összegyúrja a keretet, hasonló szereplésben is reménykedhetünk, mint legutóbb.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SZEGED-CSANÁD GA (NB II)–PAKSI FC 7–3 (5–1)
Paksi FC:
Szappanos – Osváth, Kinyik, Vas, Kovács K., Hegedűs, Mezei, Skribek, Szabó B., Hahn, Kántor K.
A második félidőben csereként a pályára lépett:Simon B., Debreceni, Papp K., Haraszti, Beke, Horváth K.
Vezetőedző:Bognár György
Gólszerző:Papp 9., Könczey 17., Bíró 34., 38., Haris 45., Prosser 53., Gajdos 65., ill. Kovács K. 21., Beke 77., Kántor K. 83.

A PAKSI FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉS I PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 15.–22., Zrece (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 1.,
Paks–Vasas FC (NB II) 1–3
(Pesti)
Július 5.: Paks–BFC Siófok (NB II) 5–2 (Polényi – öngól, Papp Kristóf, Hahn – 11-esből, Kovács Krisztián, Horváth Kevin)
Július 8.: Paks–Budafoki MTE (NB II) 1–3 (Kovács Krisztián)
Július 12.: Szeged-Csanád GA (NB II)–Paks 7–3 (Kovács Krisztián, Beke, Kántor)
Július 16.: Paks–Maccabi Petah Tikva (izraeli I.)
Július 19.: Paks–Csíkszereda (román II.)
Július 22.: Paks–FC Asdod (izraeli I.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik