CS. A. 2022.08.06 10:06 Frissítve: 2022.08.06 10:51

NB I: Tiszta a lelkiismeretem, tükörbe tudok nézni – Batik

Batik Bence, a Puskás Akadémiához szerződő korábbi kispesti védő a mai napig nem kapott választ a Honvéd vezetőitől, hogy miért kellett távoznia.

Batik Bence vasárnap az Újpest ellen akár már pályára is léphet új csapatában, a Puskás Akadémiában (Fotó: pfla.hu)

 

– Lehetett hallani, több NB I-es és külföldi klub kereste. Miért a felcsútiakat választotta?
– A Puskás Akadémián éreztem leginkább, hogy meg akar szerezni, ráadásul erős, idehaza nagy célokért küzdő csapat – mondta lapunknak Batik Bence, akit a múlt héten tett ki a keretből a Bp. Honvéd vezetősége, információnk szerint azzal a gyenge lábakon álló indokkal, hogy nem volt elég pozitív a hozzáállása. A Honvéd közölte, hogy átigazolási díjért került a középső védő a Puskáshoz. – A felcsúti klub profin, gyorsan, zökkenőmentesen intézett mindent, ez új volt számomra... Mindig hangoztattam, a kupák megszerzése éltet, erre itt minden esélyem megvan. Miután az előző három idényben rendre a dobogón végzett az együttes, nem lehet más célunk, mint a top háromba jutni. Sokat beszéltem az utóbbi napokban a csapatkapitány Szolnoki Rolanddal, aki azt mondta, remek a légkör, jó a közösség, jöjjek bátran! Úgy érzem, a lelkemnek erre a hangulatra van most szüksége, biztos vagyok benne, hogy ez meg fog mutatkozni a teljesítményemen.

– Akár már a vasárnapi, Újpest elleni bajnokin játszhat?
– Rajtam semmi sem múlik, a szakmai stáb eldönti, számít-e rám. Múlt hét csütörtökön már nem engedték Kispesten, hogy a csapattal eddzek, így – csakúgy, mint mindig, a napi munka mellett is – eljártam konditerembe, futottam, készültem a következő kihívásra, a formámmal nem lehet gond.

– Azzal viszont volt, amilyen eljárást választott a kispesti vezetőség. Amint biztossá vált, hogy a belső védő Lazar Csirkovics a Honvédhoz kerül, kitették a csapatból. Mit érzett, amikor közölték, hogy ennyi volt?
Ha szakmai oka lett volna az elküldésemnek, akkor meglepődve, de elfogadom. Csakhogy nem erről volt szó. Korábban nálam sokkal jobb futballistáknak is megköszönték már a munkáját, de az ritka, ha nem mondanak igazi indokot. Máig nem kaptam konkrét választ, miért kellett eljönnöm. Tiszta a lelkiismeretem, tükörbe tudok nézni, négy év alatt mindent megtettem a kispesti klubért.

– Milyen reakciókra számít a kispesti drukkerektől?
Hogy ki hogyan ítél meg mint embert, szimpatikus vagyok-e neki, vagy sem, az egy vélemény. De sohasem hallottam olyat a négy év alatt, hogy játékosként ne tettem volna meg mindent a klubért és a társaimért. Csapatkapitány lehettem, kétszer az év játékosának választottak meg a szurkolók. Magyar Kupát nyertünk két éve, három éve pedig a döntőbe jutottunk, igaz, az elmúlt két idény gyengén sikerült, a kiesés ellen harcoltunk. Remélem, a Honvéd újra eljut olyan magasra, ahová való.     

 

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.