CS. A. 2022.08.06 10:06 Frissítve: 2022.08.06 10:51

NB I: Tiszta a lelkiismeretem, tükörbe tudok nézni – Batik

Batik Bence, a Puskás Akadémiához szerződő korábbi kispesti védő a mai napig nem kapott választ a Honvéd vezetőitől, hogy miért kellett távoznia.

Batik Bence vasárnap az Újpest ellen akár már pályára is léphet új csapatában, a Puskás Akadémiában (Fotó: pfla.hu)

 

– Lehetett hallani, több NB I-es és külföldi klub kereste. Miért a felcsútiakat választotta?
– A Puskás Akadémián éreztem leginkább, hogy meg akar szerezni, ráadásul erős, idehaza nagy célokért küzdő csapat – mondta lapunknak Batik Bence, akit a múlt héten tett ki a keretből a Bp. Honvéd vezetősége, információnk szerint azzal a gyenge lábakon álló indokkal, hogy nem volt elég pozitív a hozzáállása. A Honvéd közölte, hogy átigazolási díjért került a középső védő a Puskáshoz. – A felcsúti klub profin, gyorsan, zökkenőmentesen intézett mindent, ez új volt számomra... Mindig hangoztattam, a kupák megszerzése éltet, erre itt minden esélyem megvan. Miután az előző három idényben rendre a dobogón végzett az együttes, nem lehet más célunk, mint a top háromba jutni. Sokat beszéltem az utóbbi napokban a csapatkapitány Szolnoki Rolanddal, aki azt mondta, remek a légkör, jó a közösség, jöjjek bátran! Úgy érzem, a lelkemnek erre a hangulatra van most szüksége, biztos vagyok benne, hogy ez meg fog mutatkozni a teljesítményemen.

– Akár már a vasárnapi, Újpest elleni bajnokin játszhat?
– Rajtam semmi sem múlik, a szakmai stáb eldönti, számít-e rám. Múlt hét csütörtökön már nem engedték Kispesten, hogy a csapattal eddzek, így – csakúgy, mint mindig, a napi munka mellett is – eljártam konditerembe, futottam, készültem a következő kihívásra, a formámmal nem lehet gond.

– Azzal viszont volt, amilyen eljárást választott a kispesti vezetőség. Amint biztossá vált, hogy a belső védő Lazar Csirkovics a Honvédhoz kerül, kitették a csapatból. Mit érzett, amikor közölték, hogy ennyi volt?
Ha szakmai oka lett volna az elküldésemnek, akkor meglepődve, de elfogadom. Csakhogy nem erről volt szó. Korábban nálam sokkal jobb futballistáknak is megköszönték már a munkáját, de az ritka, ha nem mondanak igazi indokot. Máig nem kaptam konkrét választ, miért kellett eljönnöm. Tiszta a lelkiismeretem, tükörbe tudok nézni, négy év alatt mindent megtettem a kispesti klubért.

– Milyen reakciókra számít a kispesti drukkerektől?
Hogy ki hogyan ítél meg mint embert, szimpatikus vagyok-e neki, vagy sem, az egy vélemény. De sohasem hallottam olyat a négy év alatt, hogy játékosként ne tettem volna meg mindent a klubért és a társaimért. Csapatkapitány lehettem, kétszer az év játékosának választottak meg a szurkolók. Magyar Kupát nyertünk két éve, három éve pedig a döntőbe jutottunk, igaz, az elmúlt két idény gyengén sikerült, a kiesés ellen harcoltunk. Remélem, a Honvéd újra eljut olyan magasra, ahová való.     

 

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.