N-P. T.
2023.05.26 21:42 Frissítve: 2023.05.27 01:17

NB I: Mielőtt a jövőről beszélek, engedjék meg, hogy legalább egy sört megigyak – Szabó István

A Kecskemét 1–0-ra megverte odahaza a Kisvárdát a labdarúgó NB I 33., záró fordulójában, ezzel bebiztosította magának a tabella második helyét. Így értékelt a KTE vezetőedzője, Szabó István a találkozó után.

 

Szabó István a csapatának tulajdonítja a sikert (Fotó: Koncz Márton)

Szabó István természetesen nagyon boldog volt ezüstéremmel a nyakában, de rögtön arról beszélt: nem volt egyszerű számukra a szezon vége.

„Már három-négy hete láttuk, hogy nyolc-tíz játékost is csapágyasra járattunk, ez volt az óhatatlan visszaesés oka. Egyszerűen elfáradtak, a keret mélysége pedig nem tette lehetővé, hogy megfelelően pótoljuk a kieső futballistákat. De a mai napra mindenki felszívta magát, irányítani tudtuk a mérkőzést. Nem játszottunk annyira jól, inkább a szívünk, az akarat, a hozzáállás vitt előre és taktikai téren is megmutattuk, mit akarunk játszani. Döntetlen közeli meccset nyertünk meg, mert mi rúgtuk a gólt. Ilyenkor látszik, hogy mekkora sportembereink vannak és mennyire kell a közönség buzdítása is, mert átlendítettek minket a holtponton. Azt, hogy első évben sikerült ezüstérmet nyernünk, a csodálatos csapatomnak és a stábomnak köszönhetem. Ma már lehetetlen úgy dolgozni, hogy valaki kisajátítsa az eredményt. Egyedül minden nehéz, együtt semmi sem lehetetlen. Nagyon boldog vagyok, hogy kecskemétiként, a KTE-ben játszva, edzőként sikerült elérni ezt a sikert.”

Kollégánk arról kérdezte: terhet jelenthet-e a következő évadban ez az ezüstérem. A szakember szerint nem, hiszen szokás szerint a Ferencváros mögött teljesen egyenrangú lesz a mezőny – viszont érthető módon nem annyira a jövőről szeretett volna beszélgetni.

„A jövő más téma, engedjék meg, hogy előbb egy sört megigyak ma.”

SZABÓ ISTVÁN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

HORVÁTH KRISZTOFER: ÖRÜLNÉK, HA A TORINO VISSZAHÍVNA, DE SZÍVESEN MARADNÉK IS

ÓRIÁSI BULI A KECSKEMÉTI ÉJSZAKÁBAN, A VÁROS MEGŐRÜLT A CSAPATÉRT

NB I
33. FORDULÓ
Kecskemét–Kisvárda 1–0 (Katona B. 67.)
Kecskemét, Széktói Stadion, 4457 néző. V: Pintér Cs.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

2023.05.31 19:26:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Honvédra jutó milliárdokból a már hajléktalanmentes akadémiára is támaszkodva, a csodálatos új Bozsik Arénában rendre viszonylag sok szurkoló előtt futballozva kellett volna egy olyan aprócska sikert elérni, mint a bennmaradás.

2023.05.30 12:18:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.05.29 22:43:27

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Megköszönhetik a döntést Vad II Istvánnak, hiszen így van kire mutogatni a kiesés okán, mert ugyebár nálunk ez a legfontosabb. Azért is, mert meggyőződésem, hogy ha összejön a kispesti vezetés, a Fehérvár szerez gólt a Fáy utcában. Hogy miért? Ne kérdezzék. Maradjunk annyiban, hogy biztos vagyok benne.

Ajánló beállításra vár