Nem adta fel a Mezőkövesd, hiába vezetett a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2021.02.14. 14:25
null
Nagy csata, igazságos eredmény (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 21. fordulójának rangadóján hiába vezetett már két góllal a Ferencváros a Mezőkövesd otthonában, a lelkes hazaiak egyenlítettek.


LABDARÚGÓ NB I
21. FORDULÓ
Mezőkövesd Zsóry FC–Ferencvárosi TC 2–2
(Besirovic 61., Jurina 75., ill. Somália 32., F. Boli 50.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Dibusz Dénes – nagy védés!
Szappanos Péter – nagy védés!
Dibusz Dénes – újabb nagy védés!
Szappanos Péter – újabb nagy védés!

Így kezdődött a vasárnap kora délutáni ütközet, azaz leírhatjuk: mindkét kapus válogatott szinten teljesített a mérkőzés elején. Mindez azért érdemel külön említést, mert sokan arra számítottak, hogy a két, sokszor kivárásra játszó, talán túlzottan is türelmesen futballozó csapat ütközete nem lesz elég látványos. Nos, a futballisták hatalmas energiával vetették magukat küzdelembe, Vadnai Dániel próbálkozott először, míg a másik oldalon Franck Boli lépett ki egyedül, ez már komoly ziccer volt, de a mezőkövesdiek kapusa bravúrral hárított. Lüktető, változatos, jó iramú volt az első félidő, és azt figyelhettük, hogy a mezőkövesdi együttesben három támadó rohamoz, a három középpályás közül csak Aljakszandr Karnyickinek volt igazán védekező feladata, mellette Berecz Zsombor és Dino Besirovic rendre felzárkózott az akciókhoz, ennek köszönhetően kapura kimondottan veszélyesen futballozott a Mezőkövesd.

„Press!” – kiabálta Pintér Attila a hazaiak vezetőedzője, amikor a kövesdiek elvesztették a labdát, és ez nem a vezetőedző újságírók iránti érzett feltétlen szeretetét jelentette, hanem azt kérte a játékosaitól, minél előbb támadják le a ferencvárosiakat. Ám úgy tűnt, az FTC felkészült erre, s ha a zöld-fehérek a labdát a földön tartva kipasszolták a rájuk rontó ellenfelet, jelentős területek nyíltak a gyors támadások vezetésére – ettől vált lüktetővé a játék, így történhetett, hogy az átlagnál sokkal több helyzetet, kapura lövési kísérletet láttunk. Feltűnt, hogy Sigér Dávid a pálya középső részéről milyen sokszor megtalálja a bal oldalon előrehúzódó Eldar Civicet, aki hosszú idő után tért vissza a kezdőcsapatba, kettejük játékkapcsolata nagyon sok gondot okozott a házigazdának. A látottak alapján nem lett volna meglepő az sem, ha a Mezőkövesd szerez vezetést, de az sem volt váratlan, hogy az FTC jutott előnyhöz: szabadrúgást követő kavarodás végén Somália pöckölése után már nem tudtak menteni a hazaiak (0–1).

Somália ismét gólt lőtt (Fotó: Török Attila)
Somália ismét gólt lőtt (Fotó: Török Attila)

A nagy iram mellett tapintható volt a feszültség: egy ütközést követően Szerhij Rebrov látott szabálytalanságot, Pintér Attila nem, a hazaiak edzője meg is kérdezte kollégáját: mi a probléma?
A Ferencvárosiak ukrán vezetőedzője nem válaszolt…

Szerencsére a lendület a második félidőben sem csökkent! Persze az várható volt, hogy a Mezőkövesd megpróbálja fokozni az iramot, de úgy tűnt, a Ferencvárosnak ez nagyon is kapóra jön. Sokszor tapasztaltuk már, ha a Rebrov vezette Ferencváros vezetést szerez, nagyon nehéz ellene játszani, mert a türelmes, taktikus játékával a magyar mezőnyben szinte mindenki ellen kézben tudja tartani az irányítást. Néhány perce kezdődött csak el a második játékrész, amikor a támadások miatt szellőssé váló mezőkövesdi védelem nem tudta megakadályozni, hogy Franck Boli a kapuig vigye a labdát (0–2).

Arra lehetett gondolni, ezzel eldőlt a mérkőzés, hiszen a listavezető kétgólos előnyre tett szert, de szó sem lehetett arról, hogy a hazaiak feladják a küzdelmet. Egyfelől rengeteg idő volt még hátra, másrészt ha egy csapatnak Pintér Attila az edzője, akkor ez biztosan nem fordulhat elő. A kövesdi edző cserékkel próbált frissíteni csapata támadójátékán, Rebrov is próbált reagálni és két cserejátékost is a kispadhoz rendelt, ám mielőbb beküldhette volna őket, szépített a borsodi együttes Besirovic révén (1–2).

Egycsapásra fellelkesültek a mezőkövesdiek, és bár az FTC megpróbálta tartani a labdát ebben az időszakban, a kapura nem volt veszélyes. A kék mezesek mind a két szélen próbálkoztak, látszott, hogy úgy érzik, van még itt keresnivalójuk, és sikerült is egyenlíteniük – élményszámba menő góllal. Úgy tűnt egy beadásnál magas lesz a labda Marin Jurina számára, ám a légiós másképp gondolta és a levegőből remek mozdulattal lőtt a Ferencváros kapujába (2–2).

Az utolsó pillanatokig éles, nyílt volt a küzdelem, mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győzelmet jelentő harmadik gólt, de nagy helyzet már nem alakult ki. Fordulatos meccsen döntetlen lett a vége – pedig egy pontnál mindkét csapat többet érdemelt volna a teljesítménye, akarata, futóteljesítménye miatt.

Az egyenlítést érő mozdulat (Fotó: Török Attila)
Az egyenlítést érő mozdulat (Fotó: Török Attila)
NB I, 2020–2021, 21. FORDULÓ

HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
FEBRUÁR 12., PÉNTEK
Újpest–Diósgyőri VTK 1–0
Budapest, Szusza Ferenc StadionBogár Gergő
FEBRUÁR 13., SZOMBAT
Puskás Akadémia–Paks 3–2Felcsút, Pancho Aréna
Káprály Mihály
Kisvárda–ZTE 2–1Budapest, Szusza Ferenc StadionErdős József
Budapest Honvéd–Budafok 2–3Budapest, Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
FEBRUÁR 14., VASÁRNAP
Mezőkövesd–Ferencváros 2–2
Mezőkövesd, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
Mol Fehérvár–MTK 1–2Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Antal Péter
Az összes mérkőzés zárt kapus.
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 21 15 5 1 44–12 +32 50
2. Puskás Akadémia 21 11 3 7 29–28 +1 36
3. Mol Fehérvár 21 9 6 6 43–25 +18 33
4. MTK Budapest 21 9 5 7 31–28 +3 32
5. Kisvárda 21 8 7 6 22–25 –3 31
6. Paksi FC 21 8 5 8 42–40 +2 29
7. Mezőkövesd 21 8 5 8 23–27 –4 29
8. Újpest FC 21 7 4 10 26–45 –19 25
9. Budafoki MTE 21 6 5 10 27–39 –12 23
10. Zalaegerszegi TE 21 6 4 11 37–41 –4 22
11. Budapest Honvéd 21 5 7 9 32–32 0 22
12. Diósgyőri VTK 21 5 2 14 23–37 –14 17
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik