BABJÁK BENCE, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (fotó) 2020.09.03 11:07 Frissítve: 2020.09.03 13:29

NB I: Boris élő adásban kérdezte meg Magathot, dolgozhat-e a Schalkénél

Michael Boris sosem álmodozott arról, hogy sztárfutballista legyen, bár a labdarúgás kétségkívül a szenvedélye. Az MTK Budapest vezetőedzője játékos-pályafutását 29 évesen fejezte be, a sérült könyöke nem engedte, hogy kapusként bevethető legyen. Fontos állomás volt a karrierjében, amikor 2009-ben a Germania Windeckkel megnyerték a Német Kupa regionális csoportját, s a folytatásban a Felix Magath vezette Schalkéval mérkőztek meg.

„Egy amatőr csapat játszott az első osztályú ellen, 25 ezer néző előtt, a kölni Energie stadionban. Ott találkoztam Magathhal –  idézte fel a 45 éves tréner a 10 évvel ezelőtt történt eseményeket. – Azelőtt voltam a tévében, és mondta a riporter, hogy tegyem fel a kérdésem neki a kamera előtt, mert talán többé nem lesz rá lehetőségem. Szóval, a Sky Sports Private Channel kamerái előtt megkérdeztem: lehetnék-e gyakornok a Schalkénél? Ezek után magával kellett vinnie, mivel egy udvarias ember. De amúgy mondta, hogy persze mehetek. Két hét alatt háromszor voltam, aztán megkérdeztem, miután sosem játszottam profiként, hogy jöhetek-e még? Magath szigorú ember, azt mondta: akkor, ha nyersz a csapatoddal zsinórban nyolcszor. A nyolc hét letelte után minden kedden mentem a Schalkéhoz. Aztán egyszer megkérdezte, elképzelhető-e, hogy a Schalke második csapatával dolgozzam? Hihetetlen volt!

Magyarországra a 2016-os Európa-bajnokság után érkezett az akkori szövetségi kapitány, Bernd Storck hívására, aki a magyar U19-es válogatott irányításával bízta meg. Videónkban beszél az első mítingjéről, amit Storck mellett a legendának számító Andy Möller előtt kellett megtartania. Emellett az is szóba kerül, mennyi idő telt el, amíg rájött, muszáj megtanulnia magyarul, s ennek mi volt az oka. Őszintén vall arról is, hogy édesapja betegsége beárnyékolja a mindennapjait, a gondolatait a futball tereli el. 

Ha kíváncsi arra, mivel kereste meg Michael Boris fiatal korában a pénzt az új futballcsukájára, nemrég miért futotta le a félmaratont vagy milyen új elfoglaltságot talált magának a koronavírus időszaka alatt, akkor keresse a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!