N-P. T.
2023.03.20 05:57 Frissítve: 2023.03.20 10:59

NB I: A Fradi megveszi a klasszis játékosokat, mi kineveljük – Moniz

A labdarúgó NB I 24. fordulójának utolsó mérkőzésén a Zalaegerszeg Meschak Ubochioma góljával 1–0-ra legyőzte a sorozatban negyedik tétmérkőzését is elveszítő listavezető Ferencvárost. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

Ricardo Moniz szerint beérett Zalaegerszegen a kemény munka (Fotó: Dömötör Csaba)

A Ferencváros trénere, Sztanyiszlav Csercseszov már előzetesen sem számított könnyű mérkőzésre.

„Tudtuk, hogy milyen stílusú játékot képviselnek, nyomást gyakorolnak, hosszú labdákkal operálnak, erősek a párharcokban, erre is készültünk. Szerencsétlen pillanatban húztuk magunkra őket, engedtünk egy gólt, de nem sikerült fordítanunk. Úgy gondolom, az elmúlt hetekben a szerencse sincs mellettünk.

A Nemzeti Sport arról kérdezte: aggodalomra ad-e okot, hogy meglátásunk szerint játékosai veszekedtek a pályán.

„Rosszul látta, csak kommunikáltak egymással, az lenne a baj, ha nem tennék.”

SZTANYISZLAV CSERCSESZOV SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz azzal kezdte: nagyon kellett ez a siker nekik azután, hogy szerinte januárban nem érdemelték meg a Fraditól elszenvedett vereséget.

„Most megérdemelt győzelmet arattunk. Sajnos sokan küzdöttek vírussal, sérülésekkel, volt három eltiltottunk. Összességében tíz valóban fitt játékosunk volt, mert Grezda sem volt csúcsformában. Sikeres volt a filozófiánk, magasan letámadtunk, nagyon keményen edzettünk ezért. Nincs nagy büdzsénk, rengeteg pénzünk, nekünk a munkát kell beletennünk. Eljutottunk odáig, hogy kilencvenöt percig tudtuk tartani a presszingelést, ennek a munkának a gyümölcse ez a győzelem. Az első félidőben nem engedtük kibontakozni a Ferencvárost, nem tudtak támadásokat építeni, Ikobának pedig volt egy lehetősége, amit nem tudott kihasználni. A kreativitás nem mindig csillant meg, de Ubochioma góljában ott volt. Keményen dolgoztunk azon, hogy öt másodpercen belül visszaszerezzük az elveszített labdákat, és nyolc másodpercen belül már kontrát tudjunk indítani. A kreativitás a Fradi nagy erőssége klasszis játékosaikkal, akiket pénzért megvesznek. Nekünk erre nincs lehetőségünk, nekünk fel kell edzeni erre a szintre a labdarúgókat. Minden magyar büszke lehet arra, amit a ZTE képvisel: mi kineveljük ezeket a játékosokat. A kreativitáson még dolgoznunk kell, ha az megvan, akkor több góllal is nyerhettünk volna. A Ferencváros szerintem ideges volt a helyzet miatt, ezt nem tudtam mire vélni.”

RICARDO MONIZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

DEMJÉN: NEM VOLT KEVÉS DOLGOM, DE TÖBBRE SZÁMÍTOTTAM

NB I
24. FORDULÓ
ZTE FC–Ferencvárosi TC 1–0 (1–0)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 3504 néző. V.: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Ubochioma (45+2.)

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatnak!

 

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár