KTE: Török László benyújtotta lemondását, hétfőn lesz döntés

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 20:46
null
Török Lászlót az utóbbi időben nem sok öröm érte Kecskeméten (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecanót irányító Török László vasárnap írásban kérte felmentését vezetőedzői posztjáról. A klub honlapjának tájékoztatása szerint a vezetőség hétfőn ül össze, és a történtek értékelése után dönt az ügyben.

 

Török László 2011 végén léphetett előtérbe, miután a távozó Tomiszlav Szivics örökét vette át, a szerb szakember helyett ideiglenes jelleggel kinevezett Szabó Istvánnal egyetemben. Utóbbi vezetőedzőként, míg Török szakmai igazgatóként dolgozott. A Kecskemét közepesen kezdte a szezont, végül a Török, Szabó páros az ötödik helyen zárt. Senki nem csodálkozott és ellenkezett, hogy a pro licences edzői papírt nyáron megkapó Törökkel kétéves szerződést kötöttek a kecskemétiek.

A csapat ötmeccses nyeretlenségi szériával kezdte azonban a szezont, ebbe mindössze két döntetlen fért bele: az Üllői úton és otthon az MTK ellen. A DVSC-Tevától, majd a Kaposvártól elszenvedett egygólos vereséget – utóbbit otthon – a győri kiütés (5–1) követte. Pécsen három pontot szerzett ugyan a kecskeméti gárda, de harmadik hazai fellépésén sem sikerült nyernie, sőt, a Lombard FC Pápa 2–1-es győzelmet aratott Kecskeméten.

A Kaposvár elleni vereséget követően már elhangzott az edzőváltás lehetősége, de akkor végül két rutinos embernek, Németh Gábornak és Bori Gábornak kellett elmennie, Török folytatta a munkát, de a gödörből nem sikerült kimásznia a csapatával.

EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I 2012–2013-AS SZEZONJÁBAN
MVM Paks: Kis Károly helyett ideiglenes megbízással Máté Csaba, majd Tomiszlav Szivics
Ferencváros: Détári Lajos helyett Ricardo Moniz
Lombard FC: Bene Ferenc helyett Zsivóczky Gyula

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik