Kisvárda: egy szerb és egy ukrán érkező, több magyar távozó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.18. 21:38
null
Roman Karaszjuk a Kisvárdához szerződött (Fotó: kisvardafc.hu)
A labdarúgó NB I-be frissen feljutott Kisvárda a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette az ukrán Roman Karaszjukot és a szerb Vuk Mitosevicset. A szabolcsi klub emellett több távozóról is bejelentést tett.

 

Az újonc Kisvárda két egyaránt 27 éves, szabadon igazolható középpályással erősített.

Az Újvidéken született Vuk Mitosevics a Radnik Szurdulicából érkezett, a 2017–2018-as szezonban 34 bajnokin két gólt és egy gólpasszt jegyzett (az ősszel még a Javor Ivanjicában futballozott, télen igazolt át a Radnikhoz). Vele kétéves szerződést kötött a klub.

Az ukrán Roman Karaszjuk legutóbb a Veresz Rivnében szerepelt, az ukrán élvonalban 32 meccsen egy gólt szerzett. A védelem jobb oldalán is bevethető játékos három évre írt alá.

A két új igazolás hétfőn már a csapattal kezdte a felkészülést. A klubhonlap beszámolója szerint a szintén a nyáron érkező Anderson Pico és Temur Parcvanija kedden, Felipe Ventura és Sassá csütörtökön csatlakozik a csapathoz.

A felkészülést ugyancsak a csapattal kezdte Papucsek Barna, Heffler Norbert, Vermes Krisztián, Lukács Raymond és Sergiu Oltean, ám a felsorolt játékosok szerződése június 30-án lejár, s ők biztosan távoznak a klubtól – számolt be a változásokról Révész Attila sportigazgató.

Vári Barnabás is távozik, vele nem tudott megállapodni a folytatásról az együttes. Délczeg Gergely szerződését sem hosszabbítja meg a klub, ám a térdsérülése után ő Kisvárdán kezdi meg a rehabilitációt.

Oláh Gergővel még tárgyalnak a folytatásról, a Videotontól kölcsönkapott kapus, Zöldesi Illés jelezte maradási szándékát, ám a sorsa az anyaegyesületétől függ.

A szintén lejáró szerződésű Izing Martinnal két évvel hosszabbított a Kisvárda, míg Toma György a cigándi kölcsönjátékból tér vissza a csapathoz.

A klub tájékoztatása szerint már csak egy irányító középpályást szeretnének szerződtetni.

Vuk Mitosevics is az újoncnál folytatja (Fotó: kisvardafc.hu)
Vuk Mitosevics is az újoncnál folytatja (Fotó: kisvardafc.hu)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők:Anderson Pico
(brazil, SC Sao Paulo – Brazília, szabadon igazolhatóként),Luiz „Felipe” Ventura dos Santos(brazil, Uberlandia EC – Brazília, szabadon igazolhatóként), Roman Karaszjuk (ukrán, FK Veresz Rivne – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Vuk Mitosevics (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Temur Parcvanija(ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Sassá(brazil, AA Portuguesa – Brazília, szabadon igazolhatóként),Anton Sinder(ukrán, Tobol FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Fodor Ákos(ZTE FC, ?),Molnár Róbert(Szolnoki MÁV, ?), Toma György (Cigánd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Távozók: Délczeg Gergely (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Heffler Norbert (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Lukács Raymond (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Papucsek Barna (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Sergiu Oltean (román, lejár a szerződése, szabadon igazolható), Vári Barnabás (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Vermes Krisztián
(lejár a szerződése, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Zöldesi Illés(Videoton, ?)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Marek Strestík(cseh, Gyirmót FC Győr, lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik