nemzetisport.hu 2018.06.18 21:38 Frissítve: 2018.06.18 22:20

Kisvárda: egy szerb és egy ukrán érkező, több magyar távozó

A labdarúgó NB I-be frissen feljutott Kisvárda a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy szerződtette az ukrán Roman Karaszjukot és a szerb Vuk Mitosevicset. A szabolcsi klub emellett több távozóról is bejelentést tett.

Roman Karaszjuk a Kisvárdához szerződött (Fotó: kisvardafc.hu)

 

Az újonc Kisvárda két egyaránt 27 éves, szabadon igazolható középpályással erősített.

Az Újvidéken született Vuk Mitosevics a Radnik Szurdulicából érkezett, a 2017–2018-as szezonban 34 bajnokin két gólt és egy gólpasszt jegyzett (az ősszel még a Javor Ivanjicában futballozott, télen igazolt át a Radnikhoz). Vele kétéves szerződést kötött a klub.

Az ukrán Roman Karaszjuk legutóbb a Veresz Rivnében szerepelt, az ukrán élvonalban 32 meccsen egy gólt szerzett. A védelem jobb oldalán is bevethető játékos három évre írt alá.

A két új igazolás hétfőn már a csapattal kezdte a felkészülést. A klubhonlap beszámolója szerint a szintén a nyáron érkező Anderson Pico és Temur Parcvanija kedden, Felipe Ventura és Sassá csütörtökön csatlakozik a csapathoz.

A felkészülést ugyancsak a csapattal kezdte Papucsek Barna, Heffler Norbert, Vermes Krisztián, Lukács Raymond és Sergiu Oltean, ám a felsorolt játékosok szerződése június 30-án lejár, s ők biztosan távoznak a klubtól – számolt be a változásokról Révész Attila sportigazgató.

Vári Barnabás is távozik, vele nem tudott megállapodni a folytatásról az együttes. Délczeg Gergely szerződését sem hosszabbítja meg a klub, ám a térdsérülése után ő Kisvárdán kezdi meg a rehabilitációt.

Oláh Gergővel még tárgyalnak a folytatásról, a Videotontól kölcsönkapott kapus, Zöldesi Illés jelezte maradási szándékát, ám a sorsa az anyaegyesületétől függ.

A szintén lejáró szerződésű Izing Martinnal két évvel hosszabbított a Kisvárda, míg Toma György a cigándi kölcsönjátékból tér vissza a csapathoz.

A klub tájékoztatása szerint már csak egy irányító középpályást szeretnének szerződtetni.

Vuk Mitosevics is az újoncnál folytatja (Fotó: kisvardafc.hu)

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A KISVÁRDÁNÁL
Érkezők: Anderson Pico 
(brazil, SC Sao Paulo – Brazília, szabadon igazolhatóként), Luiz „Felipe” Ventura dos Santos (brazil, Uberlandia EC – Brazília, szabadon igazolhatóként), Roman Karaszjuk (ukrán, FK Veresz Rivne – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Vuk Mitosevics (szerb, FK Radnik Szurdulica – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Temur Parcvanija (ukrán, Olimpik Doneck – Ukrajna, szabadon igazolhatóként), Sassá (brazil, AA Portuguesa – Brazília, szabadon igazolhatóként), Anton Sinder (ukrán, Tobol FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: 
Kölcsönből visszatérők: Fodor Ákos (ZTE FC, ?), Molnár Róbert (Szolnoki MÁV, ?), Toma György (Cigánd) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: – 
Kiszemeltek: –
Távozók: Délczeg Gergely (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Heffler Norbert (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Lukács Raymond (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Papucsek Barna (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Sergiu Oltean (román, lejár a szerződése, szabadon igazolható), Vári Barnabás (lejár a szerződése, szabadon igazolható), Vermes Krisztián
(lejár a szerződése, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: 
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Zöldesi Illés (Videoton, ?)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marek Strestík (cseh, Gyirmót FC Győr, lejár a szerződése)

2021.09.26 16:34:52

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Fradi sorozatban kilencedszer nyert odahaza a lila-fehérek ellen, pedig az Újpest emberhátrányban sem adta fel.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.