S. ZS. 2021.07.21 11:31 Frissítve: 2021.07.21 11:37

Honvéd: Bozsik Péteré a kezdőrúgás a stadionavatón

Szombat este nyolckor avatják fel hivatalosan a Bozsik Arénát. Mint már beszámoltunk róla, a labdarúgó Európa-liga győztese, a spanyol Villarreal a vendég. Az első labdaérintés Bozsik Péteré lesz: a névadó Bozsik Józsefnek, az Aranycsapat legendás fedezetének, a klub ikonikus alakjának fia, az M4 szakértője végzi el a kezdőrúgást. A televíziós csatorna egyébként élőben közvetíti a stadion­avató mérkőzést.

A Bozsik Aréna (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A klub honlapja kiemelte: 1084 nap után léphet ismét Kispesten pályára a Bp. Honvéd, az elmúlt éveket albérletben töltötte a csapat, és nem kérdés, már mindenki nagyon várta a hazatérést. A fiatalok körében népszerű Bagossy Brothers Company ad koncertet, és kialakítják a legendák sátrát, amelyben a klub korábbi nagyszerű játékosaival találkozhatnak a szurkolók. A meccs előtt bemutatják az egyesület új kabalafiguráját, Leót is.

A spanyol együttes csütörtökön a Lyon vendégeként játszik felkészülési mérkőzést, pénteken érkezik meg Budapestre, és a szombati stadionavatót követően máris utazik tovább. Hétfőn, Ausztriában a Dinamo Kijev, szerdán a Dárdai Pál vezette Hertha BSC lesz az ellenfele, később a Marseille és a Leicester City otthonában lép pályára, ezekkel a mérkőzésekkel hangol az augusztus 11-én esedékes európai Szuperkupára a Chelsea ellen.

A magyar szurkolókat persze inkább a Bp. Honvéd érdekli, amely az első bajnoki mérkőzésen az újonc Debrecent fogadja. A múlt alapján igazi rangadó ez, hiszen a kispestiek 14, a Loki hét bajnoki címet szerzett.

Bozsik Péter

 

2021.07.25 18:45:57

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

Bátran kezdett a Loki Mourinho csapata ellen, de a védelmi hibák miatt vereség lett a vége a bajnoki főpróbának.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Újra kegyelmi állapotban vívta végig a férfi kard egyéni napját.

2021.07.24 17:56:09

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BALÁZS DÁVID (percről percre)

Hiába volt több helyzete a Honvédnak, gólt nem tudott szerezni a Bozsik Arénában.

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Nem Puskás, hanem Oláh István helyett lett Bozsik a névadó.