S. ZS. 2021.07.21 11:31 Frissítve: 2021.07.21 11:37

Honvéd: Bozsik Péteré a kezdőrúgás a stadionavatón

Szombat este nyolckor avatják fel hivatalosan a Bozsik Arénát. Mint már beszámoltunk róla, a labdarúgó Európa-liga győztese, a spanyol Villarreal a vendég. Az első labdaérintés Bozsik Péteré lesz: a névadó Bozsik Józsefnek, az Aranycsapat legendás fedezetének, a klub ikonikus alakjának fia, az M4 szakértője végzi el a kezdőrúgást. A televíziós csatorna egyébként élőben közvetíti a stadion­avató mérkőzést.

A Bozsik Aréna (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A klub honlapja kiemelte: 1084 nap után léphet ismét Kispesten pályára a Bp. Honvéd, az elmúlt éveket albérletben töltötte a csapat, és nem kérdés, már mindenki nagyon várta a hazatérést. A fiatalok körében népszerű Bagossy Brothers Company ad koncertet, és kialakítják a legendák sátrát, amelyben a klub korábbi nagyszerű játékosaival találkozhatnak a szurkolók. A meccs előtt bemutatják az egyesület új kabalafiguráját, Leót is.

A spanyol együttes csütörtökön a Lyon vendégeként játszik felkészülési mérkőzést, pénteken érkezik meg Budapestre, és a szombati stadionavatót követően máris utazik tovább. Hétfőn, Ausztriában a Dinamo Kijev, szerdán a Dárdai Pál vezette Hertha BSC lesz az ellenfele, később a Marseille és a Leicester City otthonában lép pályára, ezekkel a mérkőzésekkel hangol az augusztus 11-én esedékes európai Szuperkupára a Chelsea ellen.

A magyar szurkolókat persze inkább a Bp. Honvéd érdekli, amely az első bajnoki mérkőzésen az újonc Debrecent fogadja. A múlt alapján igazi rangadó ez, hiszen a kispestiek 14, a Loki hét bajnoki címet szerzett.

Bozsik Péter

 

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.