I. SZ.
2020.07.17 17:32 Frissítve: 2020.07.19 03:06

Fehérvár: szerb válogatott kapust szerződtettek – hivatalos

A Mol Fehérvár bejelentette, hogy szerződtette Emil Rockovot, a szerb válogatott 25 éves kapusát.

Emil Rockov a Fehérvár új kapusa (Fotó: molfehervarfc.hu)

Mint azt megírtuk, Rockovot a Fehérvárnak ki kellett vásárolnia a Vojvodinánál élő szerződéséből, szerb sajtóhírek szerint 350 ezer euró volt az ára.

Rockov a Vojvodina neveltje, a temerini Szlogánál és az újvidéki Proleternél eltöltött rövidebb időszakok után visszatért, és 2017 óta ismét a Vojvodinában védett, a csapat egyik meghatározó játékosa volt.

A szerb és magyar útlevéllel is rendelkező kapus az elmúlt három és fél évben 114 szerb élvonalbeli bajnokin, 11 Szerb Kupa-meccsen és két El-selejtezőn védte a Vojvodina kapuját. Idén júniusban csapatával megnyerte a Szerb Kupát, miután a júniusi döntőben (2–2 után) tizenegyesekkel 4–2-re legyőzték a belgrádi Partizant.

A 25 éves kapus ősszel, a Paraguay elleni mérkőzésen néhány perc erejéig bemutatkozott a szerb válogatottban is (Rajkovics helyére állt be a 89. percben – a szerk.).

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vidi játékosa lehetek! Tudom, hogy egy nagy klubhoz érkeztem, jelentős célokért kell küzdenem. Az NB I-ben és a Magyar Kupában is aranyérmet akarok nyerni jövőre, idén pedig minél sikeresebb Európa Liga-szereplésben bízom. Azt megígérhetem a Vidi-szurkolóknak, hogy minden egyes meccsen a maximumot fogom nyújtani, amikor lehetőséget kapok" – idézte Emil Rockovot a Fehérvár honlapja, amely kiemelte, hogy a kapus remek magyarsággal nyilatkozott.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Emil Rockov (szerb, Vojvodina – Szerbia), Budu Zivzivadze (grúz, Mezőkövesd)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Bolla Bendegúz (ZTE FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Evandro (brazil, CSZKA Szófia – Bulgária)
Távozók: Berecz Zsombor (Mezőkövesd, kölcsön után végleg), Anel Hadzic (bosnyák-osztrák, szabadon igazolható), Huszti Szabolcs (visszavonult), Juhász Roland (visszavonult), Tamás Krisztián (zalaegerszegi kölcsön után Bp. Honvéd), Vinícius (brazil-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Zsóri Dániel (Budafok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Futács Márkó (Bp. Honvéd)

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..