DVSC: 450 milliót buktak a légiósokon, akik nem váltak be?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 12:20
Nem éppen sikeres szezont tudhat maga mögött a DVSC, amely kis híján kiesett a labdarúgó NB I-ből, annak ellenére is, hogy tavasszal egy tucatnyi légióst foglalkoztatott.

Tizenkét külföldi futballistája volt a tavaszi szezonban a Lokinak, azonban a légiósok nem tudták megváltani a világot. Azóta a nem magyar kontingensből már távozott Ivan Kelava, a kapus, aki egyetlen percet sem játszott az NB I-ben, Haris Handzic, Szuk Hjun Dzsun és Frank Feltscher, míg Braniszlav Danilovics visszatért a kölcsönadásból a Puskás Akadémiához. Az elmúlt idény során szerződtetett új futballisták mintegy 450 millió forintjába kerültek a klubnak, ezért a cívisvárosi törekvés most az, hogy zömében fiatal, hazai játékosokkal vágnak neki a következő bajnokságnak. Ráadásul ezt anyagilag is támogatja a Magyar Labdarúgó-szövetség – írja a boon.hu.boon.hu.

Az eddigi gyakorlat szerint ha a klub és a játékos közösen nyilatkozott arról, hogy van magyar felmenője, akkor semmilyen hivatalos papírt nem kért a szövetség ennek bizonyítására, a futballista innentől kezdve nem számított légiósnak. Ez a DVSC esetében Ioan Filipre, Alekszandar Jovanovicsra és Danilo Szekulicsra volt igaz. Kérdés, hogy ez ebben az idényben is így lesz-e, mert az MLSZ szigorítani szeretné annak ellenőrzését, hogy kik azok, akiknek valóban található magyar ős a családfáján – teszi hozzá a portál.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Nagy Sándor (ukrajnai, Gyirmót FC Győr), Tisza Tibor (Nyíregyháza)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Balogh Krisztián (Balmazújváros), Berdó Péter (Szolnoki MÁV), Bokros Tibor (Balmazújváros, ?), Kinyik Ákos (Budaörs), Kuti Krisztián (Cigánd), Sós Bence (Mezőkövesd), Varga Kevin (Cigánd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Iszlai Bence (Haladás), Forró Gyula (Puskás Akadémia), Novota János (szlovákiai, Rapid Wien – Ausztria), Pekár László (Puskás Akadémia), Danijel Petkovics (montenegrói, MTK), Miha Vidmar (szlovén, szabadon igazolható, legutóbb NK Radomlje – Szlovénia)
Távozók: Frank Feltscher (venezuelai), Haris Handzic (bosnyák), Ivan Kelava (horvát), Verpecz István (Paks, szabadon igazolhatóként )
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Braniszlav Danilovics
(szerb, Puskás Akadémia), Osváth Attila (Vasas, onnan Puskás Akadémia), Szuk Hjun Dzsun (dél-koreai, FC Porto – Portugália)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Dusan Brkovics (szerb, lejár a szerződése, Vasas), Holman Dávid (Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik