Berki Krisztián távozik a Ferencvárostól

Vágólapra másolva!
2011.03.24. 12:34
null
Berki Krisztián második Üllői úti szerepvállalása nem nyúlik hosszúra (Fotó: Németh Ferenc)
Információink szerint Berki Krisztián vezérigazgató március 31-én távozik a Ferencváros labdarúgócsapatától. A zöld-fehéreknél továbbra sem tiszták a viszonyok, a klub tartozik a játékosoknak, a Barnsley FC-nek és állítólag Igor Pisanjuk menedzserének is.

 

Helytállónak bizonyult korábbi információnk, mely szerint a Kevin McCabe angol többségi tulajdonos és Berki Krisztián között megkötött szándéknyilatkozat érvényessége március 20-án lejárt. A korábbi vezérigazgató majd’ kilenc hónap után, februárban tért vissza a Ferencvároshoz, s bejelentette, hogy az általa képviselt BK Management Group Kft. a két héttel későbbre tervezett igazgatósági ülést, illetve a zrt. átvilágítását követően egy eurós jelképes összegért átveszi a futballcsapat működtetését. Időközben az igazgatósági ülés mindennemű indokolás nélkül elmaradt, miként az átvilágítás is, amelyet egyébiránt ennyi idő alatt képtelenség végrehajtani. A szándéknyilatkozat érvényessége tehát a múlt héten vasárnap lejárt, csakhogy egyelőre senki sem volt, aki távozásra bírja a korábbi vezérigazgatót. Legalább is eddig, mert információnk szerint március 31-én Berki Krisztián végleg távozik az Üllői útról.

A Videoton elleni bajnoki előtt arról szóltak a hírek, a klub teljesítette a bérjellegű kifizetéseket a játékosoknak. Ez utóbbi tétel a minibálbérnek megfelelő összeg, a többire továbbra is keresztet vethetnek a futballisták. A hírek szerint Marek Heinz és Liban Abdi nehezen fogadta el a helyzetet, ami jelentős feszültséget okoz az öltözőben.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a zrt. a BK Management Group Kft. menedzselésével nyújtotta be az MLSZ-nél a jövő évi licenckérelmét.

Meg nem erősített információk szerint Igor Pisanjuk távozását követően a kanadai-ukrán légiós FIFA-licences menedzsere nem kapta meg a jutalékát, s ijesztő információnak számít az is, hogy az angol Barnsley FC az UEFA-hoz fordul jogorvoslatért, vagy már meg is tette, mert továbbra sem kapta meg a Ferenczi Istvánért járó több mint tizenöt millió forintot.

Az FTC Labdarúgó Zrt. az MTI érdeklődésére nem erősítette meg, hogy Berki Krisztián március 31-én távozik az Üllői útról.

A TELJES CIKKET, VALAMINT AZ FTC KORÁBBI KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓJÁVAL, OROSZ PÁLLAL KÉSZÍTETT INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik