Továbbra sem megy a Tiszakécskének, az ETO is három ponttal távozott

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 16:50
Nehezen gyűjtötte be az ETO a három pontot (Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában az ETO FC Győr korai góllal 1–0-ra legyőzte a Tiszakécskét. Ezzel a zöld-fehérek őrzik második helyüket, míg a Tisza-partiak továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ
TISZAKÉCSKEI LC–ETO FC GYŐR 0–1 (0–1)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Szabó Dániel)
TISZAKÉCSKE: Kiss Á. Balázs B., Szőr, Viczián, Grünvald (Takács T., 89.) – Bertus, Szekér (Bencze, 89.), Vajda R. (Pongrácz, 66.), Kállai (Kocsis D., 57.) – Cipf (Torvund, 66.), Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly
ETO: Ruisz – Kiss M., Szépe, Boldor (Szujó, 16.) – Kröhn (Huszár M., 79.), Tóth R., Skvarka, F. Vianna – Lukics (M. Riquelme, a szünetben), Csontos D. (Boschilla, 65.), Diarra. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gólszerző: Csontos D. (8.)
MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Rendkívül csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk vereséget. A játékosok nagyon sokat tettek azért, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. Ugyanakkor azért is elkeseredett vagyok, mert egyértelmű, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket, egy százszázalékos tizenegyest nem adtak meg a javunkra, és ez már sajnos nem az első eset. Számunkra ez teljesen felfoghatatlan és érthetetlen. Nyilván emellett hiányzott a játékunkból a gyilkos ösztön, annak ellenére, hogy a második félidőben benyomtuk a Győrt. Nagyon nehéz lesz megemészteni ezt a vereséget.
Kuznyecov Szergej: Az elején jól futballoztunk, és gólt is tudtunk szerezni. Ezt követően a hazai csapat ránk erőltette az akaratát, nyomást gyakorolt ránk, emiatt nem sok mindent tudtunk csinálni a mai mérkőzésen. Ennek több oka is lehet. Ahhoz, hogy feljussunk, még sokat kell fejlődnünk. A hazai csapat jobban játszott, mint azt a helyezése mutatja. Szerintem az elkövetkező mérkőzéseken jönnek majd számukra a jó eredmények.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés elején gyorsan megszerezte a vezetést az esélyesebb győri csapat. A 8. percben Csontos Dominik egy bal oldali beadás után fejjel talált be a tiszakécskei kapuba. Ezt követően a győri csapat még meddő fölényben játszott az első félidőben, amelyben kevés lehetőség alakult ki a kapuk előtt.

A második játékrészre „harapósabban” jött ki a kécskei csapat. Fölénybe kerültek Zamostnyék, de a kapu előtt rossz megoldásokat hoztak, így igazi gólszerzési lehetőségük nem alakult ki. Tizenegyesgyanús szituáció történt az 50. percben, miután Balázs Benjámin a vendég 16-oson belülre ívelt, és ott egy győri játékos vélhetően kézzel ért bele a labdába. A játékvezető azonban nem fújt a sípjába, folytatódott a játék.

A találkozó hátralévő részében maradt a tiszakécskeiek mezőnyfölénye, az ETO játékosai kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Újabb gól viszont már nem esett, így a Rába-parti csapat maradt a feljutást érő második helyen, míg a Tiszakécske továbbra is a 17., nyolc ponttal lemaradva a már bennmaradást érő helyen álló PMFC mögött. 0–1

 

PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a 12 meccse nyeretlen Tiszakécske az előző öt mérkőzésén csak négy pontot szerző ETO ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik