Utolsó perces tizenegyesgóllal győzte le az Ajka a Mosonmagyaróvárt

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.02.18. 13:50
Az ünneplő ajkai csapat (Forrás: Ajka Fc/facebook)
A labdarúgó NB II 21. fordulójában az Ajka a 96. percben esett tizenegyesgóllal 1–0-ra legyőzte a sereghajtó Mosonmagyaróvárt.

 

LABDARÚGÓ NB II
21. FORDULÓ
FC AJKA–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 1–0 (0–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 1000 néző. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Ország Péter)
AJKA: Szabados – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Csizmadia Z. (Sejben, 77.), Fiáth (Babos, a szünetben), Borsos F. (Szarka Á., 58.), Zsolnai R., Pantovics (Kenderes Z., a szünetben) – Nagy K. (Horváth P., 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
MOSONMAGYARÓVÁR: Auerbach –  Simita, Czingráber, Papp Sz., Horváth K. – Radics (Vukaszovics, 82.), Kapornai – Szabó B. (Máris, 62.), Illés D. (Vogyicska Balázs, 75.), Csóka D. (Deák I., 75.) – Szendeff (Puhtyejev, 75.). Vezetőedző: Nagy Ádám
Gólszerző: Szarka Á. (90+6. – 11-esből)
Kiállítva: Czingráber (71.)
MESTERMÉRLEG
Schindler Szabolcs: – Nyolc nap, harmadik nehéz meccs és nagyon kiegyenlített a mezőny – a vendégeknek kissé könnyebb dolguk volt, ők nem játszottak szerdán. Egyetlen célunk volt, hogy eggyel több gólt rúgjunk, mint az ellenfél, ez sikerült.
Nagy Ádám: – A kiállítás megnehezítette a helyzetünket, viszont nagy erőket mozgósítottunk. Nem először fordul velünk elő, hogy a kilencvenedik perc után kapunk gólt.

ÖSSZEFOGLALÓ

Óvatos ismerkedéssel telt az első negyedóra, ekkor jött az első lövés, de Csóka Dominik kísérlete nem volt veszélyes. Ezt követően kicsit több volt az izgalmas esemény, Zsolnai Richárd lövésénél és Borsos Filip fejesénél is védenie kellett Auerback Martinnak. Mégis a másik oldalon Csóka Dominik állt legközelebb a gólhoz, a lövése nem sokkal kerülte el a bal kapufát. Összességében nem volt túl eseménydús az első félidő, pedig mindkét csapatnak fontosnak számított ez a mérkőzés.

Nagyobb iramban kezdte a második játékrészt az Ajka, míg a Mosonmagyaróvár ráérősen futballozott, mintha a csapatnak jó lett volna az iksz is, pedig a sereghajtónak három pontokat kellene gyűjtenie a bennmaradáshoz. Azért óriási helyzeteket a hazaiak sem dolgoztak ki, viszont nagy esélyt kaptak a 71. percben, amikor Czingráber Máté begyűjtötte a második sárga lapját. Emberhátrányban már csak a döntetlenre volt reális esélye a vendégcsapatnak, és úgy tűnt, sikerül is kihúznia a meccset a végéig. Azonban a hosszabbítás utolsó pillanataiban Szarka Ákos lábát megrúgta Papp Szilárd a tizenhatoson belül, a sértett pedig értékesítette a megítélt büntetőt.

Az Ajka így még mindig hibátlan 2024-ben, míg az Óvár továbbra sem szerzett pontot ebben az esztendőben, és egyre reménytelenebb a helyzete. 1–0

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik