Az FTC egy góllal nyert Győrben, a finálé harmadik meccse dönt a bajnoki címről a női NB I-ben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 19:24
Dömötör CsabaGyőzött a Ferencváros (Fotó: Dömötör Csaba)
A női labdarúgó NB I döntőjének második mérkőzésén a Ferencváros 1–0-ra legyőzte idegenben az ETO FC Győrt.

Egymás után a harmadik bajnoki idény végén csap össze a női NB I döntőjében az ETO és a Ferencváros, a korábbi két párviadal fővárosi sikerrel ért véget. Az idei finálé első, budapesti találkozója ugyanakkor kiállításokkal tarkított játék végén 1–0-s vendéggyőzelmet hozott, így a győriek előtt nagy esély nyílt: ha csütörtökön nyernek, bajnoki címet ünnepelhetnek.

A sérülések és eltiltások következtében mindkét együttes felforgatott összeállításban lépett pályára. Az FTC kezdett támadóbban, az ETO a nyolcadik percben veszélyeztetett először, de Vachter Fanni beadása a kapu mögé szállt, majd Kocsán Petra lövését hárította Milica Kosztics. A hazai csapat Vachter gyorsaságára épített, ő viszont negyedóra elteltével nagy helyzetben hibázott, míg a Ferencváros legígéretesebb támadását Nagy Viktória vezette, beadása után Diószegi Fanni célzott éppen csak rosszul, lövése a kapu fölé szállt. A nagy hőség ellenére nem lehetett panasz sem az iramra, sem a küzdelemre, és az ügyes megoldások elnyerték a közönség tetszését is. Harminc perc után egy szögletet követően Maya Ladhani vállalkozott távoli lövésre, Milica Kosztics a jobb sarok elől tornászta ki a labdát. Egy rossz győri kapuskirúgást követően Nagy Viktória óriási helyzeten a lécet találta telibe, a másik oldalon Kocsán Petra közelről a kapu mellé perdített. Nagyjából egyenlő erők küzdelmét hozta a játékrész, eseményekből akadt bőven, gól azonban nem született.

A szünet utáni első szögletnél a győri védők és a kapus, Borók Dorina asszisztálása mellett Nagy Viktória egy lépésről fejelhetett, vezetéshez juttatva a Ferencvárost. Ettől kezdve mozgósította tartalék energiáit a házigazda, az FTC pedig a játék lassítására törekedett. Hiába szorította azonban időnként kapuja elé az ETO az ellenfelét, játékából hiányzott az első félidőbeli ötletesség. A győri csapat az első negyvenöt percben puskázta el a lehetőségeit, a mérkőzés egyetlen gólját az FTC a legjobb pillanatban szerezte és ez elegendőnek bizonyult az otthoni veresége kijavításához. A bajnoki címet ezek után a döntő harmadik meccse dönti el, amelyet vasárnap 20 órától rendeznek a Groupama Arénában.

NŐI NB I
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
ETO FC GYŐR–FERENCVÁROS 0–1 (0–0)
Győr, 897 néző, Vezette: Drabon Barnabás (Molnár István, Frank Viktor László)
GYŐR: Borók – Zágonyi, Kovács L., Nagy F. – Ladhani, Öreg, Süle (Vida, 75.), Savanya (Horvátová, 75.), McCarthy (Sali, 61.) – Kocsán, Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs
FERENCVÁROS: Kosztics – Ott, Demeter (Bozsik L. 59.), Gődér, Sztanovics – Fenyvesi – Nagy V., Edwards, Kubassová, Turóczy (Czellér, 70.) – Diószegi (Gégény, 90+3.). Vezetőedző: Albert Flórián
Gólszerző: Nagy V. (0–1) a 47. percben
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Dörnyei Balázs: – Tipikus egygólos mérkőzés volt, és azt az egy gólt ezúttal a Fradinak sikerült megszereznie.
Albert Flórián: – Tizenhárom egészséges játékosunk volt, a csapat nagyon nehéz meccsen állt helyt. Örülök a győzelemnek, és vasárnap szeretnénk jól lezárni a bajnokságot.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik