Bognár György: Ajándékba jött a kiállítás, ez az előnyünk lehetett volna, de...

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.14. 08:30
Bognár György szerint baj van a Paks játékával (Fotó: Török Attila)
Bár a Fehérvár egy félidőt emberhátrányban játszott, mégis legyőzte 2–1-re a Paksot a labdarúgó NB I 28. fordulójában. A mérkőzés után a két vezetőedző értékelt.

Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője így értékelt. 

„Megérdemelten nyert a Fehérvár, jól védekezett, és jól is kontrázott. A mi játékunk, különösen az első félidőben, elmaradt a várakozástól. A szünetben megpróbáltuk átszervezni a csapatjátékunkat egyszerűbbre, brusztosabbra. Ajándékba jött a kiállítás, ami előnyünk lehetett volna, de ehelyett egy egyéni védelmi hibából kétgólos előnyre tett szert az ellenfél. A játékunk nem volt elegendő, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Az első öt percet jól meghúztuk, de a maradék időben nem éreztem, hogy jobbak lennénk. ”

A Paks egymás után a negyedik meccsét veszítette el egy góllal, ehhez Bognár annyit fűzött hozzá, hogy az eredmények mellett a csapat játéka sem jó, nem hozzák azt a szintet, mint amikor egymás után hétszer-nyolcszor nyertek. Rossz sorozatra számítottak, de arra nem, hogy hazai meccseket is veszítenek.

Bartosz Grzelak, a Fehérvár FC vezetőedzője a következőket mondta.

„Arról beszéltünk a meccs előtt, hogy mi sokat nyerhetünk, ellenfelünk pedig sokat veszíthet, hiszen ha nyerünk, közvetlen mögöttük leszünk a tabellán. Ezért harcosan léptünk pályára, igyekeztünk a kontratámadásokra építeni, és ez jól is működött a kiállításig. Ezt követően stabil védekezést láttam a csapattól, büszke vagyok a fiúkra, mert egy erős identitású ellenféllel szemben a legjobb tudásunk szerint játszottunk. Fantasztikus volt a csapat hozzáállása, és a meccs utáni ünneplés a szurkolókkal. Az öltözőben azt mondtam a srácoknak, hogy erre a mérkőzésre mindig emlékezni fogok. Nem egy döntő volt, de olyan volt, mintha abban játszottunk volna. Akárhogy is alakul az idény vége, boldog és büszke leszek arra, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek.”

A duplázó Karamokóra külön is kitért, elmondta, hogy a csatár a sérülését követően az elmúlt két hétben tudott százszázalékos edzésmunkát végezni, rengeteg potenciál van benne, s megérdemli ezeket a pillanatokat, mert sokat küzdött, hogy visszatérhessen a pályára. Jó esély van arra, hogy jövő hétvégén a ZTE ellen is kezdő legyen. 

Az NSO Tv felvetésére arról is beszélt, hogy Csongvai Áront mennyire viseli meg, hogy a tavaszi szezonban már másodszor állították ki azonnali piros lappal. Mint ismert, a Diósgyőr ellen már a 17. percben mehetett az öltözőbe, s akkor azt a meccset el is vesztette a csapata 4–0-ra.

„Mindenek előtt szeretném leszögezni azt, hogy Csongvai Áron egy fantasztikus ember, hihetetlen mentalitással, igazi csapatember – minden egyes napon megtesz mindent a csapatért, és ez nagyon fontos. Szerencsétlen eset, hogy már másodszor állították ki, és ez az ambíciójából fakad. Ez a fajta mentalitása sokszor megvédett már minket a bajtól, fizikális játékos, az ilyen típusú futballistáknál ezek a szituációk előfordulhatnak. Biztos vagyok benne, hogy erősen fog visszatérni, fényes jövő áll előtte. Én mindig mellette leszek.”

LABDARÚGÓ NB I
28. FORDULÓ
Paksi FC–Fehérvár FC 1–2 (0–1)
Paks, Fehérvári úti stadion, 3511 néző. Vezette: Bogár
Gólszerző: Balogh B. (84.), ill. Karamoko (23., 54.)
Kiállítva: Csongvai (46.)

ONLINE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik