Vérszerződés – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2024.03.16. 23:26

 

Sokáig szinte nézhetetlen meccs volt az Újpest–Mezőkövesd (2–2) NB I-es találkozó szombaton ebédidőben. Aztán a 61. percben beállt csereként Csoboth Kevin, aki új mederbe terelte a mérkőzést, lendületet adott a lila-fehér csapat játékának, az Újpest operálhatott hosszú indításokkal is, hála a sebességének. Aztán kiharcolt egy tizenegyest, szinte könyörgött, hogy ő rúghassa. Nem lőhette, helyette Matija Ljujics értékesítette, de egy perccel később már ő is betalált. Méghozzá fejjel – a mezőny egyik legalacsonyabb játékosaként. Ahogy a vendégek első góljának szerzője, Cseke Benjámin fogalmazott: „Egyszerűen magasabbra ugrott, mint a mi Kevinünk, Kállai Kevin.” 

Aki legutóbb októberben látott Újpest-meccset, az azt gondolhatta: a világ legtermészetesebb dolga, hogy Csoboth Kevin főszerepet vállal két gólban, és őt élteti a Szusza Ferenc stadion közönsége. Sőt, aki legutóbb októberben látott Újpest-meccsen, elcsodálkozhatott, miért könnyezi meg a gólját Csoboth Kevin…

Mert nagy kő esett le a szívéről. Ahogy mondta lapunknak: hosszú gólcsendet tört meg a találatával. Bizony, október 21. óta nem volt eredményes a bajnokságban. Meg máshol sem.
Nem így indult ez az idény, neki és az Újpestnek sem. Az első őszi fordulók után sokan az éremesélyesek közé sorolták a Megyeri úti csapatot, amely az egyik szélen Csoboth Kevinnel, a másikon a szintén villámgyors Kiss Tamással szinte átszáguldott az ellenfelein. Mindkettőjüket az idény főszereplői közé vártuk. Csoboth Kevin szárnyalt, lőtte a gólokat, és játszott a válogatottban.
Mostanra egyikük sem kezdő, Újpesten pedig csak az elmúlt hetekben kezdett elcsitulni a kiesés szele. És pillanatnyilag oda a válogatottság is, Marco Rossi szövetségi kapitány a márciusi felkészülési meccsekre nem hívta meg az újpesti támadót, ez pedig nem sok jóval kecsegtet az Európa-bajnokság előtt.

Nem tudjuk, mikor és mi romlott el. De arra a Csoboth Kevinre, akit a Mezőkövesd elleni meccs hajrájában láttunk, nagy szükség lenne az Újpest kezdőjében és a válogatott keretében is. Edzője, Mészöly Géza a meccs után elmondta, a válogatott meghívó elmaradása miatt összetört játékosának négyszemközt mintegy „vérszerződést” ajánlott, amely abból áll: mindketten sokat fognak dolgozni azért, hogy Kevin visszatérjen a helyes útra, és újra bekerüljön a válogatott keretébe. 

Az az elszántság, ahogy a 177 centiméteres magasságával a védőket túlugorva fejelt gólt, meg ahogy könyörgött, rúghassa őt a büntetőt, azt jelzi, nincs gond az akaraterejével. Az első lépést megtette.

Gyerünk, Kevin, sokkal több van benned!
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik