Blagojevics: Ez a siker önbizalmat ad a Fradi elleni kupameccsre

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.24. 20:07
A DVSC ünnepelhetett győztes gólt (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB I 22. fordulójában a Debrecen a Puskás Akadémiát fogadta, és rendkívül kiegyenlített meccsen egygólos győzelmet aratott. Ezzel ellenfele nyomába eredt, és fellépett az ötödik helyre. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A DVSC trénere, Szrdjan Blagojevics nagyon boldog volt a találkozó után.

„Egy nagyon jó csapat ellen játszottunk, s amióta itt vagyok, négy meccsünk volt a Puskás Akadémia ellen, és eddig nem sikerült nyernünk. Ha jól hallottam, itthon már 2018 óta nem győztük le a Puskást. Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, a Puskásnak megvan a folytonossága, az edző régóta vezeti a csapatot és nagyon jó munkát végez. Talán még nehezebb találkozó volt, mint amire számítottunk. Megint láthattuk, milyen különleges játék a futball. Voltak meccseink, amikor jól játszottunk, mégsem győztünk. Ma pedig nem volt akkora minőség a pályán, mégis megszereztük a három pontot. Szeretném megdicsérni a játékosokat, hogy nem adták fel, végig küzdöttek. Ez a győzelem önbizalmat ad a következő meccsekre, hiszen szerdán a Fradit fogadjuk itthon, hétvégén pedig a Mezőkövesdet. Ez a siker segít, hogy jó hangulatban várjuk ezeket a csapatokat. A mai siker jutalom azért, amiért az elmúlt időszakban dolgoztunk.”

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt gratulált a Debrecennek.

„Ilyen nehéz mérkőzést vártam. Kicsit hátrányban voltunk, mert két kulcsemberünk kiesett sárga lapok miatt, és ma még két újabbat elveszítettünk. A helyettesítők pedig nem olyan játékot nyújtottak, mint amit elvártam tőlük. Amikor egygólos hátrányba kerültünk, kicsit káosszá vált az egész, csak a hosszú labdák és a küzdés volt a pályán. Kaptunk egy könnyű gólt, rosszul vették fel a játékosok a pozíciókat a tizenhatoson belül a rögzített szituációnál. Ez a meccs egy gólról szólt ma, ha mi rúgtuk volna, nyerünk, de sajnos nem így lett, és a Debrecen győzött.”

NB I
22. FORDULÓ 
DVSC–Puskás Akadémia 1–0 (Szécsi 75.) 
Debrecen, Nagyerdei Stadion. 4132 néző. Vezette: Káprály Mihály

A találkozó online közvetítését ide kattintva lehet nyomon követni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik