„A falunkban csak az úton tudtunk focizni, ha autó jött, félreálltunk” – Jurek 19 évesen a DVTK kezdőjében ragadt

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.28. 08:26
null
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi nyitányán a Diósgyőri VTK gólgazdag mérkőzésen elbúcsúztatta a címvédő Zalaegerszeget. Vladimir Radenkovics együttese a szombati bajnoki után ismét négy gólt szerzett. A találkozót követően a 19 éves Jurek Gáborral beszélgettünk, aki remek szöglettel készítette elő az első gólt.

Jurek Gábort először arról kérdeztük, mennyit gyakorolták azt a szögletvariációt, mely során a berobbanó Gera Dániel fejére varázsolta a labdát.

„Az volt a fontos, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést, mindegy, hogy hány góllal. A szögletet nem gyakoroltuk, csak ma a videoelemzőnk, Póti Krisztián fejéből kipattant ez a variáció, és mondta, hogy csináljuk, mert oda tudom rúgni. Gera pedig jól érkezett, így meg tudtuk szerezni a vezetést.”

Videónkban beszélgetünk arról, hogy lecserélése után izgult-e a padon, amikor visszajött a meccsbe a ZTE. Szóba kerül, hogy amióta Vladimir Radenkovics a vezetőedző, minden meccsen négy gólt rúgnak. De kitérünk arra is, hogy 19 éves létére bennragadt a DVTK kezdőjében, ráadásul egyetlen diósgyőri nevelésű játékosként. És arról is mesél, hogy az utca tanította focizni: egy kis faluban nőtt fel, ahol csak az autóúton tudta rúgni a bőrt a barátokkal.

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC 4–2 (3–0)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 3456 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert)
DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Feuillassier (Pernambuco, 68.), Holdampf, Popadiuc (Vallejo, 61.) Jurek (Bényei, 61.), Szabó L. (Edomwonyi, 61.), Pozeg Vancas. Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
ZTE: Dombó –  Lesjak (Mim, a szünetben), Várkonyi, Csóka – Sajbán (Bedi, 75.), Kovács B. (Szankovics, a szünetben), Hadida, Medgyes S. –  Spoljaric (Croizet, 57.), Vogyicska B. – Németh D. (Gruber, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Gera D. (7.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45+2.), Edomwonyi (75.), ill. Sajbán (54.), Croizet (83. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik