FTC: két fiatal játékos kapott profi szerződést – hivatalos

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.03. 15:38
null
Két fiatal fradista kapott profi szerződést (Fotó: fradi.hu)
A labdarúgó NB I-ben címvédő Ferencváros a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Pócsik Botond és Szabó Richárd profi szerződést kötött a fővárosi zöld-fehér klubbal – számolt be róla a fradi.hu.

Pócsik és Szabó egyaránt 2000-ben született, az előző idényben még a Ferencváros U19-es csapatát erősítették. A középpályás Szabó húsz bajnokin egyszer volt eredményes, míg a szélső Pócsik huszonöt mérkőzésen összesen tizenkétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Mindkét FTC-nevelés szerepelt a magyar korosztályos válogatottban korábban. Pócsik 2015, Szabó 2013 óta futballozik a népligetieknél. Utóbbi nemrég részt vett az NB I-es együttes ausztriai edzőtáborában, sőt pályára lépett a Celje elleni találkozón.

„Nagyon sokat jelent számomra ez az esemény – mondta a szerződés aláírása után Szabó Richárd. – Elmondhatatlanul jó érzés, hogy korábban csak a nagy játékosokat láttam ilyen bejelentéseken, most pedig minket fotóztak le Fradi-mezzel a kezünkben. Ez óriási megtiszteltetés! Remélem, hogy ez nemcsak a vég, hanem egy hosszú történet kezdete!”

„Úgy érzem, hogy főleg az utolsó fél évre kiforrott a játékunk Ricsivel
– így Pócsik Botond.Esetemben ez gólokban mutatkozott meg, Ricsi pedig nagyon magabiztosan, stabilan játszott a középpályán. Máshonnan is megkerestek minket, de csak a Ferencváros volt képben számunkra, egyértelmű volt, hogy itt képzeljük el a jövőnket, itt szeretnénk továbbfejlődni.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Eldar Civic
(bosnyák, Sparta Praha – Csehország), Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia), Szécsi Gergő (Balmazújváros)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Ihnatenko
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna), Olekszandr Zubkov (ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Pócsik Botond, Szabó Richárd
Kiszemeltek: Haitam Aleesami (norvég, US Palermo – Olaszország), Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks), Julian Koch (német, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Dejan Georgijevics (szerb, Partizan Beograd-kölcsön után Irtis Pavlodar – Kazahsztán)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik