A rivaldafényen kívül dolgozott, most vezéregyéniség lenne

Vágólapra másolva!
2015.07.27. 18:50
null
Gévay Zsolt védekezésben és támadásban is jeleskedik (Fotó: facebook.com/paksifcofficialsite)
Gévay Zsolt, a labdarúgó NB I-ben szereplő Paks 27 éves védője eddig nem tartozott a magyar futball felkapott játékosai közé. A Békéscsaba ellen csapatkapitányként két gólt is szerző hátvéd nem is tartja magát vezérnek, de bízik benne, hogy hamarosan azzá válik.

A 2015–2016-os szezonban Báló Tamás helyetteseként mindkétszer Gévay Zsolt vezette az élvonalbeli Paks együttesét a pályára. A csapat és ő sem vallott szégyent, előbb gól nélküli döntetlent játszottak az Újpest otthonában, majd magabiztosan, négy góllal verték meg odahaza az újonc Békéscsabát úgy, hogy az első két találat a 27 éves belső védő nevéhez fűződik, így Gévay két forduló után vezeti a góllövőlistát.

„Nem hiszem, hogy komolyan kellene foglalkozni vele, hogy jelenleg vezetem a góllövőlistát. Persze örülök neki, hogy legutóbb két gólt is szereztem, de nem ez a legfontosabb. A lényeg, hogy én és a csapat is jól teljesített. Ez az első duplám a pályafutásom során, így biztosan emlékezni fogok rá. Báló Tamás hiányzása esetén viselem én a csapatkapitányi szalagot, de ettől még nem érzem magam vezéregyéniségnek. Szeretnék azzá válni, de a Paks sikerei sohasem egy-egy játékoson múltak, mindig is csapatként működtünk jól. Ebben és a közösségben rejlik az erőnk” – válaszolta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a ballábas védő, Gévay Zsolt.

A 27 éves labdarúgó korábban játszott már a Paks színeiben (2009 nyarától három teljes szezonig), majd ezután megfordult az NB II-es Gyirmót és az akkor még NB I-es Mezőkövesdben is, mielőtt visszatért volna a Tolna megyeiekhez. Bár nem tartozik az alacsony játékosok közé, felépítése alapján nem számít robusztus védőnek, éppen ezért volt olyan időszaka is a pályafutásának, amikor bal oldali szélső védőként számoltak vele.

„Korábban játszottam a védelem szélén is, de belső védőként érzem magam jól a pályán. Úgy érzem, itt tudom a legjobb teljesítményt nyújtani. Termetre nem tartozom a hatalmas védők közé, de a párharcokba bátran belemegyek, és a fejjátékom sem rossz. Mondhatni használom a fejem, de nemcsak ebben az értelemben, hanem úgyis, hogy gondolkozom a pályán. Próbálom olvasni a játékot, és helyezkedéssel előnyt szerezni. Még két év van hátra a szerződésemből, úgyhogy jelenleg a Paksra koncentrálok, ám a jövőben szívesen kipróbálnám magam nagyobb klubnál is” – tette hozzá Gévay.

LABDARÚGÓ NB I, 2. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető Nézőszám
Július 25., szombat
15.30 Bp. Honvéd–MTK 2–1 Kassai Viktor
1480
18.00 Videoton FC–Haladás 0–1
Solymosi Péter
1598
18.00 Paksi FC–Békéscsaba 4–0
Erdős József
1052
20.30 Vasas–Újpest FC 1–3 Vad II István
4500
Július 26., vasárnap
18.00 DVSC-Teva–Puskás Akadémia 1–1
Bognár Tamás
3245
18.00 FTC–DVTK 3–1Farkas Ádám
6027
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik