NB I: hasukra ütöttek az ultrák, s vallott is a szurkolói kártya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.21. 12:37
A debreceni jegyértékesítő rendszer hibájára hívták fel a figyelmet a klub ultrái a vasárnapi Békéscsaba–DVSC NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtti napokban. A szurkolói kártyákhoz tartozó személyes adatokhoz illetéktelenek is hozzáfértek, az ügyben vizsgálat indult – tudósít a dehir.hu.

Az egyik szurkolói fórum bejegyzése szerint a Debreceni Szervezett Szurkolói Csoportok négy kitalált kártyaszámmal próbálkozva hozzáfértek négy drukker személyes adataihoz

„Hasraütés-szerűen megadtunk egy szurkolói kártyaszámot, utána pedig a PIN-kódot, amit eredetileg a születési adatból generál a rendszer – idézi a dehir.hu Pethe Tamást, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivőjét. – Csakhogy gyakorlatilag az egy-kettő-három-négy is tökéletesen megfelelt PIN-kódnak, láttuk a szurkolók adatait, s teljesen vadidegen, számunkra ismeretlen emberek nevére tudtunk volna jegyet nyomtatni.”

Az ultrák mentést is készítettek az adatokról, hogy a későbbiekben bizonyítani tudják: a jegyértékesítő rendszerben a szurkolók adatai nincsenek biztonságban.

A szóvivő hozzátette: bebizonyosodtak azok az aggályok, amelyeket korábban megfogalmaztak, s melyek miatt bojkottálják a bajnoki mérkőzéseket, szerintük az eset növeli a rendszerrel szembeni a bizalmatlanságot. Az egyesület azt tervezi, hogy levélben fordul az adatvédelmi biztoshoz állásfoglalásért.

A regionális portál tudósítása szerint az MLSZ emlékeztetett: az NB I-es és a klubkártyával rendelkező NB II-es klubok az MLSZ által kidolgozott és az adatvédelmi hatóság által auditált, megbízható, nemzetközi szintű rendszert alkalmazzák jegyértékesítéskor – kivéve az új stadionban működő DVSC-t és a Ferencvárost, vagyis az ő stadionjukkal, jegyértékesítésükkel és beléptetésükkel kapcsolatos kérdésekre e kluboknak kell válaszolniuk.

A portál munkatársát a debreceni klubtól a stadiont üzemeltető MSE Kft-hez irányítottá, amelynél közölték: vizsgálják az ügyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik