Rudolf szerződését valóban elrontották

Vágólapra másolva!
2010.01.12. 11:02
null
Továbbra is kérdéses Rudolf Gergely debreceni jövője (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Rudolf Gergellyel a soraiban kezdte meg a felkészülést a bajnoki címvédő: a debreceni játékosok hétfő délelőtt harminc percet az edzőteremben, egy órát pedig a pályán töltöttek. A kétezer-tízes év első tréningjét végignézte Szima Gábor is, és habár a klub részéről senki sem nyilatkozhat az ügyről, a DVSC tulajdonosa elismerte, annak idején valóban hibásan töltötték ki Rudolf Gergely szerződését.


Hogy a rajt is stílszerű legyen az elmúlt napok témájához: a kétezer-tízes év első Loki gólját Rudolf Gergely szerezte. Alig telt el három perc a felkészülés első tréningjén a kétkapus játékból, amikor a támadó lefordult Bodnár Lászlóról, felnézett, és tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt.

Rudolf-góllal indult tehát az év, csakhogy a kérdés még hétfőn is érvényes volt: vajon rendeződik-e a csatár és a klub közötti nézeteltérés, azaz a több külföldi csapat által is csábított támadó marad-e Debrecenben.

Hogy aztán mikor, de legfőképpen miként tisztázza majd a két fél a nézeteltérést, nem tudni, ami viszont biztos: a csatár és a klub közötti megállapodást valóban elrontották. A 2007-ben megfogalmazott dokumentumban feketén-fehéren ott van, hogy a Nancyból érkező labdarúgó négy évre kötelezte el magát a DVSC-hez, a gond már csak az, hogy a szerződés megfogalmazója elszámolta magát, és a megállapodás lejártát 2010 nyarára datálta.

Ezt Szima Gábor, a klub tulajdonosa is megerősítette.

„Arra törekszünk, hogy a játékos és a klub is a lehető legjobban járjon – azaz Rudolf Gergely karrierje továbbra is felfelé íveljen. Ami a szerződést illeti, mi általában négyéves megállapodásokat kötünk, így volt ez kétezer-hétben a Franciaországból visszatérő csatár esetében is. Minden fórumon ez jelent meg, sőt csak az elmúlt évben maga a játékos is kétszer nyilatkozta ezt az önök lapjában."

Amikor felvetettük, hogy igaz-e, hogy Rudolf Gergely nem volt hajlandó aláírni a szerződés javított változatát, a debreceni tulajdonos ezt elismerte.

„A játékos előbb beleegyezett ebbe, ám közben elment a válogatotthoz, amikor pedig visszatért, már nem akarta aláírni" – fogalmazott Szima Gábor.

RÉSZLETEKET A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHAT! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik