Böőr Zoltán és Stark Péter légiósként folytathatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2009.06.27. 11:15
Noha Stark Pétert és Böőr Zoltánt szerződés köti a Győri ETO FC-hez, a klub vezetői bizonyos összegért hajlandók lemondani a két labdarúgó játékáról.
Böőr Zoltán hiába volt a legjobb, távozhat Győrből
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Böőr Zoltán hiába volt a legjobb, távozhat Győrből
Böőr Zoltán hiába volt a legjobb, távozhat Győrből
Fotó: Farkas József (NS-archív)
Böőr Zoltán hiába volt a legjobb, távozhat Győrből
Lapunk osztályzatai alapján Böőr Zoltán lett az év labdarúgója, Stark Péter pedig huszonnyolcadikként a középső védők között a hatodik helyen zárt. Előbbi futballista huszonegyszeres válogatott, jövőjét hosszú távon az ETO-ban képzelte el, utóbbi mögött pedig tizenkilenc válogatottság áll, és szinte minden Győrhöz köti. Mindkettőjüknek szerződése van a zöld-fehérekkel, ám a klub bizonyos összeg fejében lemondana foglalkoztatásukról.

„Mindegyik játékosunknak ára van, és ha azt egy klub kifizeti, létrejöhet az üzlet – mondta Klement Tibor. – Esztendővel ezelőtt Stark Péter abban maradt a tulajdonossal, ha külföldi csapattól keresik, az ETO nem gátolja meg, hogy jelentős pénzt kereshessen. Böőr Zoltán ugyancsak megkereste Tarsoly Csabát, és elmondta, a gazdasági válság miatt kiesett bevételeit pótolni szeretné, ezért külföldön folytatná pályafutását. Ezek után nem értem, miért probléma, hogy hajlandóak vagyunk elengedni őket.”

Lássuk, az egyik érintett, Böőr Zoltán miként látja a történteket!

„A vezetők behívattak, s közölték, hogy nem számítanak rám, továbbá elmondták, mennyi a kivásárlási áram – mondta a győriek középpályása. – Ha augusztus harmincegyedikéig nem sikerül külföldre igazolnom, az új helyzetet teremt, bár azt nem tudom, ez mit takar... Hosszú távra terveztem Győrben, így csalódott vagyok, amiért idő előtt távoznom kell. Pintér Attila jó edzéseket tart, élvezem a munkát, és arra készülök, hogy két és fél év után valami új történjen az életemben. Voltam már sokkal rosszabb helyzetben is, amikor jöttek a sérülések, mégis talpra álltam. Egészséges vagyok, és optimista a jövőt illetően.”

BAJZÁT ISMÉT EDZÉSBE ÁLL

Az előző szezon gólkirálya, az elmúlt napokban vastagbélgyulladással bajlódó Bajzát Péter már jobban van, és hétfőtől újra elkezdi az edzéseket – olvasható a Győri ETO hivatalos honlapján. A támadó azt is elmondta, nagyon sajnálja, hogy betegsége miatt nem vehette át személyesen a gólkirálynak járó, Deák Ferencről elnevezett trófeát a Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtöki díjátadóján.


A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHAT!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik