Idegenben is győzni tudott a Haladás, ezzel második helyre került a tabellán

Vágólapra másolva!
2008.09.28. 21:10
Első idegenbeli sikerét aratta a Haladás a REAC ellen, így megelőzte a Kecskeméttől vereséget szenvedő Debrecent a táblázaton. A szombathelyiek már 2–0-ra is vezettek Rákospalotán, a csereként beállt Torma Gábor gólja után azonban izgalmassá vált az utolsó fél óra számukra. Végül azonban megtartotta előnyét a vendég csapat, így 2–1-re győzni tudott a XV. kerületben.
Kenesei Krisztián és csapata ismét jól vett egy fővárosi akadályt, és már második a tabellán.
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kenesei Krisztián és csapata ismét jól vett egy fővárosi akadályt, és már második a tabellán.
Kenesei Krisztián és csapata ismét jól vett egy fővárosi akadályt, és már második a tabellán.
Fotó: Czagány Balázs (NS-archív)
Kenesei Krisztián és csapata ismét jól vett egy fővárosi akadályt, és már második a tabellán.

A remekül rajtoló Haladás a kilenc forduló után a mezőnytől leszakadóban lévő REAC-hoz látogatott a Soproni Liga 9. fordulójának záró mérkőzésén. Az otthon öt találkozón veretlen szombathelyiek a bajnokságban idáig vendégként nem remekeltek annyira: a Fehérvártól és az Újpesttől kikaptak, míg Debrecenben ikszeltek a Lokival.

Önbizalmat adhatott azonban a vasiaknak, hogy hét közben sikert értek el városukon túl, a Magyar Kupában ugyanis az Üllői úton győzték le a Ferencvárost.



Úgy tűnt, ha volt egyáltalán ilyen, akkor legyőzte idegenbeli fóbiáját Csertői Aurél együttese. A Haladás irányította a játékot az első félidőben, lendületesen játszott mindkét együttes, a vendégek viszont valamivel többet támadtak. Igazán nagy helyzet egyik oldalon sem volt, az első játékrész egyetlen gólját Kenesei Krisztián büntetőből szerezte.

A második félidőben sem csökkent az iram, a Haladás azonban veszélyesebb volt kapura, aminek meg is lett az eredménye: az 54 percben növelte előnyét a vendég gárda. Oross Márton pörgetett Vörös Péter elé, aki Szántai Levente mellett a kapuba lőtt.

A gól után magához tért a REAC! A szépítő találat története ott kezdődött, hogy Aczél Zoltán Balaskó Iván helyett Torma Gábort küldte pályára. A 62. percben beállt csatár egy perccel pályára lépése után első labdaérintéséből eredményes volt!

Egy másik cserejátékos, Jeremiás Gergő két alkalommal is egyenlíthetett volna, előbb azonban fölé lőtt, majd 4 perccel később Guzmics Richárd mentett előle fejjel az utolsó pillanatban.

A mérkőzés hajrájában a kapusok játszották a főszerepet, előbb Rózsa Dániel védett hatalmas bravúrral Torma lövését követően, majd Szántai mentett remekül Kenesei kísérlete után.

A Haladás jól védekezett az utolsó percekben, így meg tudta tartani előnyét. A REAC a kétgólos hátrányát követően kezdett el veszélyesebben játszani, ez azonban kevésnek bizonyult a pontszerzéshez…

SOPRONI LIGA


Helyszín: Budai II. László-stadion
Nézőszám: 600
Játékvezető: Szilasi Sz.
Asszisztensek: Márton Zs., Kormányos II G.
Tudósító: Babják Bence
A KEZDŐCSAPATOK
REAC Haladás
12 Szántai 66 Rózsa
14 Kovács B. 2 Csontos
23 Rása 22 Guzmics
8 Kapcsos 77 Kuttor
5 Sallai B. 20 Tóth N.
6 Kőhalmi 15 Tóth P.
20 Erős 21 Molnár B.
21 Lisztes 14 Vörös
15 Dancs 19 Kenesei K.
11 Nyerges 18 Sipos N.
18 Balaskó 9 Oross
Vezetőedző: Vezetőedző:
Aczél Zoltán Csertői Aurél

Gólszerzők: Kenesei (27. 11-esből), Vörös (54.) ill. Torma (63.)
Cserék: Tóth N. h. Andorka (50.), Dancs h. Jeremiás (57.), Balaskó h. Torma (62.), Kovács B. h. Nagy K. (85.), Molnár B. h. Kaj (87.)
Sárga lap: Szántai (27.), Rása (28.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik