A Loki már nem százszázalékos, de így is örülhet a döntetlennek

Vágólapra másolva!
2008.08.17. 22:10
A keleti határvég legnagyobb presztízsű rangadóját rendezték vasárnap délután Nyíregyházán. A szurkolók valóban kitettek magukért, volt görögtűz, hangzavar, és a mérkőzés is magyar szinten élvezhető, izgalmas volt. Az első félidőben egy csodálatos mozdulattal szerzett vezetést a Debrecennek Leandro. A második félidőben Apostu révén egyenlített a Szpari, így a végeredmény: 1–1.
A Szpari és a Loki izgalmas meccset játszott a keleti országrész legnagyobb presztízsű rangadóján
Fotós: Szolnoki László
A Szpari és a Loki izgalmas meccset játszott a keleti országrész legnagyobb presztízsű rangadóján
A Szpari és a Loki izgalmas meccset játszott a keleti országrész legnagyobb presztízsű rangadóján
Fotós: Szolnoki László
A Szpari és a Loki izgalmas meccset játszott a keleti országrész legnagyobb presztízsű rangadóján

Nem mondhatnánk, hogy egymásnak estek a csapatok a pokoli hangulatban. Bár a szurkolókra tényleg nem lehetett panasz, görögtűz, hangzavar, buzdítás volt bőven, de nagyjából fél óra kellet mire a játékosok felvették a ritmust.

Ekkor két percbe sűrítették a csapatok a félidő történéseit. A 27. percben először a nyíregyházi Apostu lépett ki három debreceni védő szorításában, és egy az egyben vezette rá Polekszicsre a labdát, majd nagyjából tizenkét méterről a bal alsó sarok felé helyezte a labdát. A vendégek kapusa azonban bravúros mozdulattal leért, és hárított.

Apostu még szinte a fejét fogta, mikor a másik oldalon Leandro de Almedia egy „roberto carlosos” mozdulattal hívta fel magára figyelmet. A brazil származású futballista a nyíregyházi tizenhatos bal sarkától tekert bal külsővel a hosszú sarokba, Lazareanu vetődött, de menteni nem tudott.

A félidő hátralevő részében aztán kisebb hazai lehetőségeken és távoli lövéseken kívül nem jegyezhettünk föl komolyabb eseményt, így a csapatok 1–0-s debreceni vezetéssel mehettek az öltözőbe.

A második játékrészre aztán a Szpari jött ki jobban feltüzelve, és az 50. percben sikerült is egyenlíteni. Ekkor az első félidőben ziccert hibázó Apostu bólintott védhetetlenül a hálóba egy Miskolczi-szögletet.

A gól mintha egy gátat szakított volna át a hazaiakban, és egyre lendületesebben és veszélyesebben kezdek futballozni. A két mester gyors egymásutánban használta ki cserelehetőségét bízva abban, hogy meglepi a másikat, ám hiába jött be többek között Dombi Tibor vagy Bárányos Zsolt a másik oldalon, a nagy lendület kissé alábbhagyott.

Az utolsó tíz perc aztán megint hozott izgalmakat és hatalmas helyzeteket. Mindkét csapat elhibázott egy-egy meccslabdát, de az eredmény már nem változott. A második félidő alapján a hazaiak jobban megérdemelték volna a győzelmet, ám meg kellett elégedniük a döntetlennel.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Nyíregyháza, Városi Stadion
Nézőszám: 7000
Játékvezető: Szabó Zsolt
Asszisztensek: Kispál Róbert, Pápai Zoltán

A KEZDŐCSAPATOK
A KEZDŐCSAPATOK
NYÍREGYHÁZA DVSC
33 Lazareanu 1 Polekszics
24 Perényi 22 Bernáth
18 Mboussi 17 Mészáros N.
29 Goia 2 Szűcs I.
3 Cornaci 6 Takács Z.
12 Miskolczi 14 Oláh L.
5 Zabos 30 Kiss Z.
20 Minczér 4 Leandro
17 Hegedűs T. 77 Czvitkovics
28 Dosso 14 Rudolf
9 Apostu 27 Demjén
Klubmenedzser: Klubmenedzser:
Révész Attila Herczeg András

Gólszerző: Apostu (50.) ill. Leandro (28.)
Csere: Dosso helyett Sevel (64.), Minczér helyett Ramos (67.), Zabos helyett Bárányos (74.) ill. Czvitkovics helett Szakály (55.), Oláh helyett Kerekes (62.), Demjén helyett Dombi (71.)
Sárga lap: Miskolczi (44.) ill. Bernáth (40.), Takács Z. (48.), Szűcs I. (54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik