Világbajnokok jóslata: Michael Schumacher hamarosan újrakezdi

Vágólapra másolva!
2007.11.29. 15:11
A jerezi tesztelésen mutatott teljesítménye alapján várható, hogy a hétszeres Formula-1-es világbajnok Michael Schumacher hamarosan visszatér a versenyzéshez. Ezt állítja a száguldó cirkusz korábbi két világbajnoka, Alan Jones és Mika Häkkinen.

A sportág német legendája nemrég Barcelonában szerepelt, mindkét napon a legjobb időt érte el. Akkoriban a Ferrari illetékesei egyedik alkalomról beszéltek, de a napokban kiderült: Michael Schumacher a jövő heti jerezi tesztelésen is autóba ül!
„El tudom képzelni, hogy az egy éves szünet után azt gondolja: Lehet, hogy újra kellene próbálkoznom. A szituáció olyan lenne, mintha egy meghosszabbított téli vakáció után jönne vissza – mondta az ausztrál Alan Jones.

A 61 éves sportember úgy véli, egy szezon kihagyását még könnyedén „túléli2 egy rutinos pilóta.

„Máskor is tartott hosszabb szünetet a szezon után, így az újabb néhány hónap már nem sokat számít. Más lenne a helyzet, ha két-három évet hagyott volna ki”

Alan Jones szerint mindkét fél jól jár a téli tesztelésekkel.

„A Ferrari hasznosítja tapasztalatait, míg Michael Schumacher élvezettel teszi a dolgát. A visszatérést pedig sohasem zárhatjuk ki. A pénz már nem motiválja, inkább a bizonyítási vágy hajthatja. Niki Lauda is kihagyott néhány szezont, majd visszatért és világbajnok lett. Michael is képes erre” – zárta mondnadóját az 1980-ban világbajnok Jones.

Mika Häkkinen ugyancsak amellett „kardoskodik”, hogy hamarosan visszatér Michael Schumacher, ennek legfőbb oka pedig a barcelonai produkció lehet.

„Hiányzik neki a versenyzés? A válasz valószínűleg az „igen” lenne. Boldog lehet, hogy még mindig versenyképes, és sorozatban futja a kiváló köridőket” – szögezte le a sorozatot 1998-ban és 1999-ben megnyerő finn sportember, aki nemrég jelentette be, felhagy a száguldással a német túraautós-bajnokságban (DTM).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik