nemzetisport.hu 2015.09.25 18:25 Frissítve: 2015.09.25 22:50

Videó: 15 éves minden idők legmeghökkentőbb zsákolása

Látványos jelenetek egész sorának lehettek tanúi a nézők napra pontosan 15 éve, a sydneyi olimpia férfi kosárlabdatornáján, az Egyesült Államok–Franciaország csoportmérkőzésen (106–94). A legmeghökkentőbb mozdulatsor Vince Carter nevéhez fűződik, aki 198 centijével simán átugrotta az előtte tornyosuló, 218 centis Frederic Weist, és hatalmasat zsákolt.Az ESPN hosszú cikket szentel „minden idők leghihetetlenebb zsákolásának”, melyben az érintettek elevenítették fel a sztorit.

„Fogalmam sem volt, mi történik. Arra emlékszem csak, hogy Moustapha Sonko, a csapattársam üvölt a padon, mintha én zsákoltam volna egyet, és felemelte a kezét, mintha kosarat dobtunk volna. Ehhez képest engem zsákoltak át… Nagyszerű volt. De akkor is csak két pontot ért” – így Weis, a szenvedő alany.

„Csak a gyűrűt figyeltem, Weisre szinte rá se néztem. Amikor elrugaszkodtam, azt hittem, elrontom, túl messziről indultam, és rövidre jövök ki. Ha megnézik a képeket, látják, hogy előredőlök a felsőtestemmel, amennyire csak tudok, mert azt hiszem, nem érem el a gyűrűt. De sikerült. A srácra alattam nem is gondoltam. Amikor landoltam, majdnem lecsaptam Kevin Garnettet, mert őt sem vettem észre” – emlékezett vissza Carter.

„Fogalmam sem volt arról, hogy nézett ki, aztán az egyik csapattársam megmutatta az öltözőben. Hétszer néztem vissza a jelenetet. Ekkor esett le, mi történt” – folytatta.

„Álldogáltam a technikai zónában, amikor Vince robbantott, és átrepült a srácon. Egy másodpercig leesett állal néztem. Jason Kidd mellettem ordított, »Ott voltunk! Ott voltunk, mikor ez megtörtént! Láttuk!« Én csak álltam. »Nem igaz, ilyen nincs!«” – döbbent meg az amerikai szakvezető, Rudy Tomjanovich.

„Harminc éve dolgozom kommentátorként, de tuti ez az a jelenet, amit a legtöbben azonosítanak velem, egyszerűen akkora volt a meglepetésünk és az izgatottságunk. Ilyet csak videojátékban látni. Azt mondják sokan, Weisnek szabálytalankodnia kellett volna. Nagy kár lett volna – minden idők legnagyobb zsákolásáról maradtunk volna le”  – mondta a francia kommentátor Georges Eddy.

Vince Carter legendás zsákolása (Fotó: Reuters, ESPN)
Vince Carter legendás zsákolása (Fotó: Reuters, ESPN)
2020.12.05 23:11:33

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. A leghűségesebb város dicséretes ötösre vizsgázott rendezésből.

2020.11.28 23:42:30

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A legjobb azonban az lenne, ha hamarosan már nem kellene plusz egészségügyi személyzetet, illetve logisztikusokat fogadni a kosárlabdacsapatok mellé, mert jelenleg nekik körülbelül ugyanannyi beleszólásuk van a keretek összetételébe, mint az edzőknek.

2020.11.20 18:27:52

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Azt mondták az orvosok, ha jól csinálom, lesz két, két és fél évem. Ennek januárban lesz két esztendeje.”

2020.11.16 09:10:20

Kosárlabda THURY GÁBOR

Horogdobás, zsákolás, légiós évek, Honvéd, Hanga – interjú a hetvenes klasszis kosarasával.

2020.10.03 14:10:27

Kosárlabda MTI/B. D. K.

Adam Silver úgy véli, az NBA-játékosok nem fognak szerephez jutni a nyári játékokon.