Férfi kosár: Hanga Ádám szeretné, ha legalább tíz ponttal vernék a Barcát

Vágólapra másolva!
2023.04.16. 12:12
null
Hanga Ádám (balra) az el Clásicóra készül (Fotó: AFP)
Nagyon fontos mérkőzés következik a spanyol férfi kosárlabda-bajnokságban, a Barcelonában szereplő Real Madrid magyar válogatott hátvédje, Hanga Ádám örülne, ha legalább tíz ponttal nyernének.

Hárman a többi csapattól elszakadva vezetik jelenleg a spanyol bajnokság élvonalát, az ACB-ligát. A négy vereséget számláló Baskoniát az öttel álló Barcelona és Real Madrid követi, az üldözők vasárnap este 18.30-kor csapnak össze a katalánok pályaválasztásával az el Clásicón. A királyiak a múlt héten 24 pontos vereségbe futottak bele a playoffért küzdő Breogan otthonában, majd azóta az Euroliga utolsó csoportfordulójában is kikaptak.

„Az ilyen meccsek benne vannak a pakliban, a Breogan nagyjából huszonöt mérkőzést játszott az egész idényben, nekünk meg ez volt a hetvenedik – szögezte le a Nemzeti Sportnak  Hanga Ádám, a Real Madrid magyar válogatott hátvédje. – Kifogásokat nem keresünk, de az ellenfél egész héten készült, míg mi nagyon kemény euroligás találkozó után mérkőzésnapon utaztunk. Kellemetlen volt, elvesztek a táskáink, ettől függetlenül megérdemelten nyert a rivális, mert fizikailag és mentálisan is sokkal erősebb volt nálunk.”

Hangát nem lepte meg, hogy a Baskonia átvette a vezetést a tabellán, pláne, hogy ők az Euroligában és a bajnokságban is kétszer kikaptak tőle. Amelyik csapat alulmarad a Barca és a Real egymás elleni ütközetében, könnyen elbúcsúzhat az alapszakasz megnyerésétől, egyúttal a rájátszásbeli folyamatos pályaelőnytől.

„Hazai pályán kikaptunk a Barcától az idény első felében, ezért szeretnénk ott nyerni és minél nagyobb különbséggel, nem elfelejtve, hogy készülünk az Euroliga rájátszására is, amelyben a Barca a Zalgirisszal, mi a Partizannal  találkozunk – taglalta Hanga Ádám. –  Kemény csatára számítok, egyik csapat sem tudja meglepni a másikat taktikailag, vagyis nüanszok döntenek. Ahogy minden edző elmondja, a támadólepattanók, a védekezés, az ötven-ötvenes szituációk megnyerése. Ha legalább tíz ponttal nyernénk, az lenne a legkedvezőbb – legyen úgy, hogy egy támadással a vége előtt, tizenkét pontos vezetésünknél amiatt kelljen izgulnunk, nehogy hármast kapjunk!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik