CS. B., MTI 2022.07.05 18:29 Frissítve: 2022.07.05 18:35

Női kézi: orosz vb-bronzérmessel erősített a Metz

Valerija Maszlova személyében világbajnoki bronzérmessel erősített a 24-szeres francia bajnok Metz női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája legutóbbi kiírásában, a júniusi, budapesti négyes döntőben harmadik lett.

Valerija Maszlova személyében világbajnoki bronzérmessel erősített a Metz (Fotó: AFP)

 

A 21 éves, 187 centis jobbátlövő, aki remekül védekezik, egy évre írt alá, de a megállapodás meghosszabbítható a francia klub közlése szerint. Maszlova 2019-ben lett vb-harmadik az orosz válogatottal, és több neves klubcsapatban is szerepelt, így a montenegrói Buducsnosztban, Oroszországban a Rosztov-Donban, legutóbb pedig a CSZKA Moszkvában.

A fővárosiaktól néhány napja távozott az olimpiai bajnok játékmester, Darja Dmitrijeva is, aki a szlovén Krim Mercator Ljubljanához igazolt, a szintén ötkarikás aranyérmes jobbátlövő, Anna Vjahirjeva pedig a Rosztov-Donból a norvég Vipers Kristiansandhoz, a Bajnokok Ligájában címvédő gárdához szerződött. Az orosz női kézilabda kiválóságainak lépését az magyarázza, hogy az ukrajnai háború miatt a klubcsapatok nem indulhatnak az európai kupaporondon.

Az új BL-kiírásban mind a Krimet, mind a Viperst a Ferencvárossal sorsolták azonos csoportba, míg a Metz a másik nyolcasba került, ahol a bajnok, legutóbb BL-ezüstérmes Győri Audi ETO KC is szerepel.

(MTI)

2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.