Női kézi Eb: Az öt plusz egyes védekezés megfogott minket - Tomori

Vágólapra másolva!
2012.12.04. 23:28
A horvátok 28-27-es sikerével véget ért Európa-bajnoki csoportmeccs után a kilenc gólig jutó Tomori Zsuzsanna elmondta, a horvátok öt plusz egyes védekezése megfogta a magyar csapatot, míg Görbicz Anita szerint – és társai egyetértettek vele – holnap meg kell verni a németeket.

Tomori Zsuzsanna: „Nagy hibákat követtünk el a mérkőzés alatt, az öt plusz egyes védekezés pedig megfogott bennünket. Az ellenfél az elején gyakorlatilag mindegyik támadásából betalált, mi belül nagyon szétszakadtunk védekezésben, így a horvátok könnyű gólokat lőttek. Ilyen védekezéssel nem jutunk előre. Szerencsére vissza tudtunk jönni a nagy hátrányból, de a hajrában nem nekünk jött ki jól a lépés. Ha megverjük a németeket, míg a horvátok kikapnak a spanyoloktól, akkor még bármi megtörténhet a csoportban.”Tomori Zsuzsanna: „Nagy hibákat követtünk el a mérkőzés alatt, az öt plusz egyes védekezés pedig megfogott bennünket. Az ellenfél az elején gyakorlatilag mindegyik támadásából betalált, mi belül nagyon szétszakadtunk védekezésben, így a horvátok könnyű gólokat lőttek. Ilyen védekezéssel nem jutunk előre. Szerencsére vissza tudtunk jönni a nagy hátrányból, de a hajrában nem nekünk jött ki jól a lépés. Ha megverjük a németeket, míg a horvátok kikapnak a spanyoloktól, akkor még bármi megtörténhet a csoportban.”

Görbicz Anita: „Az első félidőben nem működött a védekezésünk, ezért nem tudtunk könnyű gólokat dobni, felállt fal ellen pedig nehezebb volt a dolgunk. Nem használtuk ki a heteseket és a kiállításokat sem kellő hatékonysággal. Abból kell építkeznünk, ahogy feljöttünk a második félidőben. Biztos át fogjuk beszélni a történteket, de nincs megállás, meg kell vernünk a németeket.”

Szucsánszki Zita: „Nem tudtunk mit kezdeni eleinte a nyitott védekezésükkel, könnyen elkerülhető gólokat kaptunk. Pontosítanunk kellett a játékunkat, mert igazán semmi sem működött. A bírók sem mellettünk volta, sok lépéshiba benne maradt a horvátoknál, de a hajrában sajnos én is elrontottam egy hetest.”

Szamoránsky Piroska: „A második félidő elején megfogtak minket a horvátok, és nagy hátrányba kerültünk. Utána sikerült talpra állnunk, de a végén sokat hibáztunk – pedig a horvátok sem voltak valami pontosak a végén. Nem szabad letörnünk, talpra kell állnunk a következő két mérkőzésre, és akkor kiharcolhatjuk a továbbjutást.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik