Női kézi: a beálló visszatér a Siófokhoz az FTC-től

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.02. 12:38
null
Sirián Szederke (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Egy hónap után távozik az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatától Sirián Szederke, aki visszatért a Siófokhoz – számolt be róla mindkét klub a hivatalos honlapján.

Az FTC február elején – Julia Behnke sérülése miatt – vette kölcsön a 27 éves beállót a Balaton-partiaktól.

Sirián Szederke a saját kérésére tért vissza a Siófokhoz – olvasható a fradi.hu-n.

A Győrrel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékos két NB I-es és három BL-találkozón szerepelt a Ferencvárosban.

„Azzal a céllal igazoltam a Fradihoz, hogy az idény végéig segíteni tudjam a céljai elérésében
– idézi a siofokkc.hu Sirián Szederkét. Az elmúlt napokban egyeztettem Uros Bregarral (a Siófok vezetőedzőjével – a szerk.) és a Ferencváros vezetőivel is, és arra az elhatározásra jutottam, hogy visszatérek klubomhoz. Sok tapasztalattal gazdagodtam az elmúlt egy hónap alatt, köszönöm a lehetőséget mindkét klubnak. Jó érzés volt visszatérni Siófokra, a csapat és a stáb is nagy örömmel fogadott. Most már minden erőmmel azon leszek, hogy elérjük céljainkat az idei szezonban.”

Az FTC február 21-én az idény végéig kölcsönvette az olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia beállót, a korábban a Győri Audi ETO-ban megfordult Béatrice Edwige-t.

„Szederke nagy segítségére volt a csapatunknak, amelybe gyorsan beilleszkedett, és úgy gondolom, jól is érezte magát nálunk – nyilatkozta Görög Zsolt ügyvezető igazgató az FTC hivatalos honlapjának. – A játékos segítőkész és rugalmas volt, amikor megkerestük a kölcsönvételi szándékunkkal, épp ezért mi is így álltunk az ő kéréséhez, miszerint, ha lehet, akkor szeretne visszatérni Siófokra, ahol a következő idényt is tölti. Örültem volna, ha Szedi velünk marad az idény végéig, de két beálló, Kisfaludy Anett és Béatrice Edwige így is a csapat rendelkezésére áll, valamint bízunk benne, hogy Julia Behnke is minél előbb bevethető lesz, vagyis a keret adott a célok eléréséhez.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik