Kézi BL: Jahja egyetlen gólt lőtt, az lett a legszebb a fordulóban – szavazás

Vágólapra másolva!
2022.03.11. 13:12
null
Tényleg Jahja (fehérben) lőtte a legszebbet? (Fotó: ehfcl.eurohandball.com)
Mint arról beszámoltunk, csütörtök este egy tét nélküli mérkőzésen a Telekom Veszprém 40–39-re győzött a PSG otthonában, a győztes gólt Omar Jahja mindössze négy másodperccel a rendes játékidő letelte előtt lőtte. Az Európai Kézilabda-szövetség ezt a találatot választotta a csoportkör 14. (utolsó) fordulójában a legszebbnek.

Érdekesség, hogy míg a két csapat első meccsén – amikor még szeptember végén 34–31-re nyert a Veszprém a PSG ellen – a bakonyiak egyiptomi jobbátlövője 10 góljával a találkozó legeredményesebbje volt, addig most csupán négyszer próbálkozott, s mindössze egyszer volt eredményes: 4 másodperccel a rendes játékidő letelte előtt.

A 14. FORDULÓ 5 LEGSZEBB GÓLJA AZ EHF SZERINT

 


 

Szintén megjegyzésre érdemes, hogy talán nem is feltétlenül Jahja gólja volt a legszebb a mérkőzésen: a veszprémiek szerb irányítója, Petar Nenadics ugyanis még az első félidőben szerzett akrobatikus mozdulattal, a kapunak háttal gólt, ám ez nem került be a forduló öt legszebb találata közé.

NENADICS TALÁLATA

 


 

Az EHF listáját összeállító illetékesek azonban úgy gondolták, hogy ebből a műfajból – a kapunak háttal, húzásból – szebb volt Ludovic Fabregas találata a Barcelona–Flensburg összecsapáson (a fenti videóban 0.40-től látható).

Olvasóink véleményére is kíváncsiak vagyunk a kérdésben: melyik volt a szebb találat? Petar Nenadicsé, vagy Ludovic Fabregasé? Esetleg maradnának a „hivatalos álláspontnál” és maradjon Jahjáé a legszebb?

SZAVAZÁS

Melyik volt a szebb gól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ
B-CSOPORT
PSG (francia)–VESZPRÉM 39–40
(19–20)
Párizs, 2618
néző. V: D. Santos, R. Fonseca (portugálok)

Bővebben a mérkőzésről itt olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik