Férfi kézilabda BL: a Zaporizzsja az új trónkövetelő - Ortega

Vágólapra másolva!
2013.10.09. 10:25
null
A veszprémieknek az Arénában az ukránok ellen is a győzelem a cél (Fotó: Czerkl Gábor)
Carlos Ortega, az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint az ukrán Motor Zaporizzsja az új trónkövetelő a férfi Bajnokok Ligája A-csoportjának első helyére.

 

A két csapat csütörtöki, veszprémi összecsapása előtt a spanyol szakember a klub honlapján elmondta: az ellenfél az orosz kézilabda-iskola jeles képviselője, játékosai védekezésben remekül alkalmazzák a hatosfalat, de nem riadnak meg attól sem, ha meg kell nyitni a védekezést.

„Fizikailag rendkívül erősek, kiváló átlövőkkel játszanak. Remek az összhang az irányítók és a beálló között. Ezek ismeretében nagyon nehéz mérkőzésre számítok. De az Arénában mindenképpen nyernünk kell” – mondta Ortega.

A jobbszélső Gulyás Péter elárulta: őket is meglepte, hogy az ukránok pontot szereztek a német Rhein-Neckar Löwen otthonában.

„A második fordulóban nyertek, ezzel átírták az őszi fordulók esélylistáját, hiszen jelenleg ők a másodikak a csoportunkban. Ezért rendkívül fontos összecsapás előtt állunk. A győzelmünkkel kicsit leszakíthatjuk őket is” – tette hozzá.

Az irányító Chema Rodríguez szerint minden ellenfelet tisztelni kell.

„Most kezdjük mi is felvenni a BL ritmusát, szükségünk van arra, hogy még egységesebbek legyünk, még kevesebbet hibázzunk. Nehéz meccs vár ránk, hiszen mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Ez mindig lelki teherrel párosul, amit az ellenfél kihasználhat” – mondta a spanyol játékos.

A magyar együttes az első körben simán, 28–15-re nyert Szentpéterváron, majd a csoport rangadóján 30–29-re győzte le a Rhein-Neckar Löwent. A Zaporizzsja pillanatnyilag a második helyen áll, a német gárda otthonában pontot szerzett (31–31), majd minimális különbséggel verte a Croatia Zagrebet.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ

MKB-MVM Veszprém–Motor Zaporizzsja (ukrán), csütörtök 19.00
Szanktpetyerburg (orosz)–Croatia Osiguranje Zagreb (horvát), szombat 14.00
Celje (szlovén)–Rhein-Neckar Löwen (német), szombat 16.30

 

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-MVM VESZPRÉM 2 2 58–44 +14 4
2. Motor Zaporizzsja (ukrán) 2 1 1 62–61 +1 3
3. CO Zagreb (horvát) 2 1 1 54–52 +2 2
4. Celje PL (szlovén) 2 1 1 50–46 +4 2
5. RN Löwen (német) 2 1 1 60–61 –1 1
6. Szanktpetyerburg (orosz) 2 2 37–57 –20 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik