VINCZE SZABOLCS 2021.04.16 11:22 Frissítve: 2021.04.16 16:53

Férfi kézi: „Még nem volt időnk ünnepelni” – Ligetvári Patrik a sűrű programról

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata egy hét alatt négy meccset játszott, Ligetvári Patrik valamennyin pályára lépett, és egyre nagyobb szerepet kap a csapatban.

Ligetvári Patrik szerint védekezésben sokat fejlődött Veszprémben (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

Nehéz és sűrű hét áll a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata mögött, április 8. és 14 között, hét nap alatt négy mérkőzést kellett lejátszania. Előbb múlt hét csütörtökjén a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján győzött 39–30-ra az északmacedón RK Vardar ellen és jutott a legjobb nyolc közé, majd vasárnap és hétfőn a Magyar Kupa négyes döntőjében bizonyult jobbnak előbb a Balatonfüredi KSE (43–26), majd a fináléban a Mol-Pick Szeged ellen (28–26), végül szerdán a bajnokságban a Ferencvárost múlta felül 39–28-ra.

„A feszített tempó nagyon nehéz volt, egyik ellenfél sem gyenge, nem is lazíthattunk, mert mindegyik mérkőzésnek tétje volt           –      mondta lapunknak Ligetvári Patrik, az Építők játékosa. –      Szerencsére jó formában vagyunk, hozni tudtuk valamennyi találkozót, és bár szoros volt a menetrend, nem éreztem egyik mérkőzésen sem, hogy holtpontra jutottunk volna. Ennek valószínűleg az az oka, hogy bő a keret, az edző pedig jól forgatta a csapatot és osztotta be a játékidőt.”

A négy mérkőzés közül a legnagyobb tétje a Szeged elleni kupadöntőnek volt, amely végre nagy küzdelmet hozott a két rivális között, nem úgy, mint a két sima bajnoki találkozó – idegenben 36–24-re, otthon 27–23-ra nyert a Veszprém –, igaz, a szegediek az idény során először tudtak kiállni szinte teljes kerettel, a koronavírus-járvány ugyanis teljesen átírta az idényüket.

„A négyes döntőre a legerősebb csapatával tudott jönni a Szeged, amely a kupadöntőkön rendre nagyszerűen játszik. Nagyon kemény meccs volt, meg akarták védeni a címüket, legalább annyira, mint amennyire mi vissza akartuk hódítani a trófeát –      folytatta a 25 éves, 52-szeres válogatott balátlövő. –      Ünnepelni, mondjuk, még nem volt időnk, David Davis azt mondta, majd ünnepelhetünk, ha lesz rá időnk, így most készülünk tovább. Mondhatjuk úgy, hogy egy regeneráló edzéssel ünnepeltünk.”

A játékos elmondta, hogy a Fradi ellen már érezhetően fáradtan mozogtak, nem volt olyan könnyű a siker, mint az eredményből leszűrhető, de a gárda nem került hullámvölgybe. A veszprémi játékosok csütörtökre szabadnapot kaptak, ami rájuk is fért.

 

A csapat egyik legnagyobb ereje talán az, hogy Blaz Blagotinsek, Rogério Moraes, Andreas Nilsson, Vuko Borozan, Nikolaj Markussen, Jorge Maqueda, Jahja Omar és persze Ligetvári révén David Davis bármikor erős belső hármast tud kiállítani, de egyébként is mindenkinek minden poszton megvan a hasonló képességű váltótársa.

„A védekezés a fő erősségem, amiben sokat fejlődtem Veszprémben, de úgy érzem, most jött el az idő, amikor kicsit több energiát kell fektetnem a támadásokba is, hogy hasonló javulást érjek el –                tette hozzá Ligetvári. –      Szeretnék minél többet játszani támadásban is, amelyben ugyancsak egyre több játéklehetőséget kapok. De mindegy is, a mester hol számít rám, elöl vagy hátul, nekem az a legfontosabb, hogy a pályán legyek.”

Csütörtökön kiderült, hogy a Veszprém a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében mikor csap össze a Nantes-tal. Ligetvári Patrik szerint sok ember alulértékeli őket, pedig amikor a franciák komplett kerettel tudtak kiállni, remek meccseket játszottak, többek között győztek Kielben, és a Kielcét is kiejtették a nyolcaddöntőben. Persze ettől még papíron továbbra is a Telekom Veszprém az esélyesebb.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Május 13. (csütörtök), 20.45:
Nantes (francia)–TELEKOM VESZPRÉM (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
VISSZAVÁGÓ
Május 20. (csütörtök), 18.45:
TELEKOM VESZPRÉM–Nantes (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

2021.05.16 17:22:35

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Debrecen sokáig jól tartotta magát, de végül kiütközött a nagyobb tudás, és hat góllal győzött a Győr.

2021.05.15 16:05:10

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Ambros Martín csapat végig vezetett, és négy góllal nyert. A döntőben az ETO a Debrecennel találkozik.

2021.05.13 19:22:43

Kézilabda T. D.

Jó kezdés után nagyon visszaestek a bakonyiak • Ha nincs Corrales, nagyobb a különbség.

2021.05.09 16:32:28

Kézilabda H. D., N. T.

A francia együttes története első európai kupadöntőjét szinte végig vezetve nyerte meg.

2021.05.07 19:11:10

Kézilabda NAGY PÉTER

A balkezes átlövő a norvégiai lazac ízéről, Luc Abalo ruháiról és a családi NBA-mániáról is mesélt.