Férfi kézi: Marko Krivokapics lehet Pastor szegedi segítője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.02. 18:30
null
Egyelőre csak az biztos, hogy ez Marko Krivokapics utolsó idénye játékosként, a folytatás még kérdőjeles. Bár valószínűsíthető... (Fotó: balonmanovalladolid.es)
A spanyol eldiadevalladolid.com internetes oldal információja szerint az aktív játékos-pályafutását a szezon végén, májusban 37 évesen befejezettnek nyilvánító Marko Krivokapics lehet a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának irányítását nyártól elvállaló Juan Carlos Pastor segítője.

 

Marko Krivokapics szerződése ugyan még egy évig él elméletben, de a játékos már decemberben jelezte Dionisio Miguel Recio klubvezetőnek, hogy a nyáron abbahagyja a versenysportot. A klubvezetés élén időközben váltás történt ugyan, ám a játékos az új klubvezetőnek, Óscar Simónnak is csak megerősíteni tudta korábbi elhatározását.

A spanyol hírforrás két lehetőséget tart elképzelhetőnek: szerződését kitöltve Marko Krivokapics mégis marad a Cuatro Rayas Valladolidnál, ahol a 25 éves vezetőedző, Nacho González munkáját segíti, ám már nem játékosként. Ennél nagyobb valószínűséget ad azonban annak, hogy követve mostani mesterét, Pastort, Szeged felé veszi az irányt.

A remek eredményekkel büszkélkedő szakember ugyanis olyan segítőben gondolkodik, aki nemzetközi rutinnal bír, fiatal, tehát a közelmúltban fejezte be pályafutását, és nyelvismerete van. Nos, Marko Krivokapicsnál jobb alanyt alighanem keresve sem találna magának: anyanyelve a magyar, míg anyanyelvi szinten beszél szerbül, és 2004 óta játszik Spanyolországban. A Granollers és az Aragón után 2008-tól a Valladolid foglalkoztatta. Azért jegyezzük még meg: az Ibériai félszigetre már 2000-ben megérkezett, hiszen négy idényen át a portugál Madeira légiósa lehetett.

A zentai születésű játékost ráadásul családi kapcsolat is fűzi a szegediekhez, hiszen testvére, a magyar válogatott keretéhez tartó Krivokapics Milorad korábban a Dunaferr mellett a Tisza partiakat is erősítette, bár jelenleg a szlovén Cimos Koper játékosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik