Férfi kézi: Krivokapics lett Pastor segítője Szegeden

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 14:18
Kedden hivatalos sajtótájékoztató keretében mutatta be a férfi kézilabda NB I-ben szereplő Pick Szeged az új igazolásait, azaz Ilyés Ferencet, Roberto García Parrondót, Niko Mindegíát és Vladimir Vranjest. Arra is fény derült, hogy Juan Carlos Pastor vezetőedző segítője Marko Krivokapics lett, aki a Tisza-partiak korábbi játékosának, Miloradnak a bátyja.

„Szeretném megköszönni, hogy bizalmat szavaztak nekem Szegeden, már alig várom, hogy elkezdhessem a munkát – mondta Juan Carlos Pastor a pickhandball.hu-nak. – Az elején nem lesz könnyű dolgunk, hiszen új csapatot kell építeni, amelyben mindenkinek meglesz a feladata. Ehhez időt kérünk, mert az első időszakban sokat kell majd dolgoznunk. Erre lesz is szükség, mivel elég bonyolult az a filozófia, amelyet képviselek. De mivel remek játékosokat szerződtettük, biztos vagyok benne, hogy beilleszkednek majd az általam tervezett rendszerbe. Marko személyében jó segítségem lesz, hiszen korábban a játékosom volt. Biztos vagyok benne, hogy a szezon második felében leszünk csúcsformában."Juan Carlos Pastor a pickhandball.hu-nak. – Az elején nem lesz könnyű dolgunk, hiszen új csapatot kell építeni, amelyben mindenkinek meglesz a feladata. Ehhez időt kérünk, mert az első időszakban sokat kell majd dolgoznunk. Erre lesz is szükség, mivel elég bonyolult az a filozófia, amelyet képviselek. De mivel remek játékosokat szerződtettük, biztos vagyok benne, hogy beilleszkednek majd az általam tervezett rendszerbe. Marko személyében jó segítségem lesz, hiszen korábban a játékosom volt. Biztos vagyok benne, hogy a szezon második felében leszünk csúcsformában."

„A játékos-pályafutásom véget ért. Tanulni jöttem Szegedre, tetszik az a négyéves projekt, amit elterveztünk – fogalmazott Marko Krivokapics. – Azt gondolom, hogy a játékoskeret alkalmas arra, amit kitaláltunk. Én 32 évesen lettem a mister, Pastor edző játékosa, és még ilyen korban is rengeteget tudtam tőle tanulni. Nagyon örülök, hogy itt dolgozhatok, hiszen olyan, mintha hazajöttem volna – mindössze egy órás autóútra van a szülővárosom, Zenta. Játékosként nem tudtam a Pickben szerepelni, most edzőként lesz erre lehetőségem."

Roberto García Parrondo az 51-es mezt kapta, a második spanyol légiós, Niko Mindegía pedig az ötöst. Vladimir Vranjesé a 77-es szerelés, míg a visszatérő Ilyés Ferencé a 18-as.

„Örülök, hogy visszakaptam korábbi mezemet, a 18-as számút. Tudom, hogy Pastor mester maximalista, és azt is, hogy remek edző, ezt az eredményei is bizonyítják. Nagyon sokat kell majd változnunk, alkalmazkodnunk, hogy a spanyol filozófiát elsajátítsuk, hiszen mindenkinek megvan benne a helye, a feladata – nyilatkozta Ilyés Ferenc. – Az improvizációból visszább kell majd venni, de biztos vagyok benne, hogy egy kis tanulóidő után beválik majd a folyamat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik