Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
MTI/K. B. 2022.01.19 19:31 Frissítve: 2022.01.19 20:36

Férfi kézi Eb: Ljubomir Vranjest menesztették a szlovének

Ljubomir Vranjest szerdán menesztették a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután a magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon minden idők legrosszabb helyezését (16.) produkálta a csapat – írja az MTI.

Már nem Ljubomir Vranjes a szlovén válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: AFP)

 

A szlovén szövetség (RZS) honlapjának beszámolója szerint Franjo Bobinac elnök szerdán telefonon beszélt a szerb származású svéd edzővel, és egyetértettek abban, hogy változásra van szükség a nagy csalódást jelentő eredmény után. A szövetség elnöksége később rendkívüli ülést tartott, amelyen megvonta a bizalmat Vranjestől, akinek a szerződését közös megegyezéssel szüntetik meg.

A játékosként svéd színekben olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Ljubomir Vranjes 2017-ben és 2018-ban a Telekom Veszprém vezetőedzője és a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt. A klubcsapattal megnyerte a Magyar Kupát, a bajnoki döntőt viszont elveszítette a Pick Szegeddel szemben. A válogatottal a horvátországi Európa-bajnokságon 14. lett, ami a jelenleg is zajló kontinenstornán megszerzett 15. helyezésig a legrosszabb magyar szereplés volt.

A szlovénekkel két éve negyedik lett az Európa-bajnokságon, tavaly kilencedik a világbajnokságon. Az idei kontinenstornán Debrecenben legyőzték Észak-Macedóniát, viszont Montenegrótól és Dániától kikaptak, így nem jutottak tovább a középdöntőbe. A 16. helyezés a szlovének legrosszabb pozíciója az Európa-bajnokságok történetében.

Vranjes nem sokáig maradt munka nélkül, a német élvonalban szereplő Rhein-Neckar Löwen őt nevezte ki az új vezetőedzőnek.

Jennifer Kettemann ügyvezető igazgató úgy nyilatkozott, nagyon örül, hogy sikerült megállapodniuk Vranjessel, akinek a szakértelme vitathatatlan, ráadásul remekül tudja motiválni a játékosokat.

A tréner kifejtette, tudja, hogy kihívásokkal teli helyzetbe kerül, de már nagyon várja, hogy munkába állhasson.

„Meggyőződésem, ha mindannyian összefogunk és keményen, csapatként dolgozunk, akkor sikeresek leszünk” – szögezte le.

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.05.21 23:29:43

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az idén is kalkulálható, ha nem is három, hanem kettő, a végletekig feszült, fordulatos összecsapás, a teljes kézilabdás év méltó lezárása, csúcsra járatása. Általában ez a fő érv mindenféle playoff, ráadás mellett. Az ellenérv pedig úgy szól, hogy mesterségesen gerjesztett izgalom ez, olyan, mintha a maratoni futás mezőnyét 42 kilométerhez érve arra köteleznék, várják be egymást, aztán az utolsó, nem egészen kétszáz méternek veselkedjenek neki egyszerre, hadd szórakozzon a nép.

2022.05.20 18:02:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az FTC 22 góllal nyert a Vác ellen • Kovács Anna és Triscsuk Krisztina is pályafutása utolsó meccsét játszotta.

2022.05.18 22:06:33

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A vezetőség a BL-ben idén nem várta el a négy közé jutást.

2022.05.17 16:36:22

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), VARGA ÁDÁM (percről percre)

A Veszprém ugyan kikapott Dániában, de nem forgott veszélyben a továbbjutása.

2022.05.09 14:50:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az Éles Kézisuliból nőtt ki a fiatal magyar játékosokra építő, MK-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém.