Férfi kézi BL: Sok év után először jó a csoport - Gulyás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 13:26
Nem panaszkodhat csoportsorsolására az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata – és a klub részéről nem is teszik: a CO Zagreb, a Szentpétervár, a Rhein-Neckar Löwen, a Celje és a selejtezőből érkező ellenfél mellett az elsőség sem lehet elérhetetlen cél a bakonyiak számára.

„Ez a csoportbeosztás jobb, mint a tavalyi volt – nyilatkozta Carlos Ortega vezetőedző a Nemzeti Sportnak. – Azt a hatost sokkal erősebbnek tartottam. Azt mégis hangsúlyozom, hogy ez a BL, itt minden meccs kemény lesz, egyetlen győzelmet sem adnak olcsón. Harcban kell lennünk az első helyért, amelynek megszerzése nem lesz könnyű. Ismerve ellenfeleinket, ők is ezt szeretnék elérni.”

„Lehetett volna nehezebb is – sóhajtott megkönnyebbülten Fazekas Nándor kapus. – A Celjét és a szerintem meggyengült Zagrebet jól ismerjük, akárcsak a Löwent, amellyel az első helyért küzdhetünk. A többiek továbbjutása meglepetés lenne.”Carlos Ortega vezetőedző a Nemzeti Sportnak. – Azt a hatost sokkal erősebbnek tartottam. Azt mégis hangsúlyozom, hogy ez a BL, itt minden meccs kemény lesz, egyetlen győzelmet sem adnak olcsón. Harcban kell lennünk az első helyért, amelynek megszerzése nem lesz könnyű. Ismerve ellenfeleinket, ők is ezt szeretnék elérni.”

„Lehetett volna nehezebb is – sóhajtott megkönnyebbülten Fazekas Nándor kapus. – A Celjét és a szerintem meggyengült Zagrebet jól ismerjük, akárcsak a Löwent, amellyel az első helyért küzdhetünk. A többiek továbbjutása meglepetés lenne.”

Iváncsik Gergő balszélső németországi nyaralása alatt figyelte a sorsolást: „Óvatosan fogalmazok, ha azt mondom, illik továbbjutnunk. Az első helyért nyilván a Löwennel kell csatázni, a harmadik és a negyedik helyen pedig a Zagreb és a Celje osztozhat.”

Fortunát dicsérte Gulyás Péter jobbszélső is: „Végre sok év után először jó csoportba kerültünk, egy szavunk se lehet. Célunk a négyes döntőbe jutás, ehhez a legjobbakat, például a Löwent is meg kell vernünk. A másik két továbbjutó helyért az orosz, a szlovén és a horvát csapat viaskodhat.”

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2013–2014-es szezonjának csoportbeosztását itt találja!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik