Férfi kézi BL: megrostálódtak a Szeged variációi a sérültek miatt

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2013.03.20. 13:17
Bravúros, de a sérülések miatt drága sikert aratott a Pick Szeged az idegenben is esélyesebbnek tartott Kielce ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vasárnapi lengyelországi visszavágóra ugyanis tartalékosan kell utaznia a magyar csapatnak, amelyből Frantisek Sulc és Alen Blazevic is kidőlt.

A helyettesítésük nagy gond, amelyet Skaliczki László edzőnek – és persze a csapatnak – kell megoldania.

„Számos variáció jár a fejemben, hiszen két olyan játékos pótlásáról kell gondoskodnunk, aki minden BL- és bajnoki meccsünkön sokat volt a pályán, és remekül szerepelt – töprengett Skaliczki László. – Az egyik legnagyobb feladat az lesz, hogy a csapat tagjai elosszák Sulc góljait, vagyis a tőle meccsenként várható hét-nyolc találatot társai lőjék. A másik, hogy eldöntsük, ki álljon a hármas védő, vagyis Blazevic helyére. Az a baj, hogy már eddig is nagyon gondosan kellett megválogatnunk a cseréinket, hiszen korlátozottak a lehetőségeink. Így pedig... Nem is tudom. De segítőimmel közösen majd kitalálom.”

A változtatásra, vagyis a régi taktika begyakorlására az „új” játékosokkal nagyon kevés ideje marad a Picknek. A tréner kedden azt mondta, a lehetséges variációk sorolásába bele sem kezd, mert ezt egyrészt még át kell gondolnia, másrészt a legésszerűbb variációkat még meg kell rostálnia. Főbb elgondolásait azonban elmondta, s hangsúlyozta, a szélsők és a beállósok a nyolcaddöntő első meccsén is kitettek magukért, de a Szegednek csak akkor lehet némi esélye a második találkozón, ha az átlövők többet és eredményesebben vállalkoznak.

„Az már körvonalazódik, hogy Ancsin Gábor, Czina József és Buday Dániel sokkal több feladatra számíthat védekezésben – folytatta az edző –, valamint az is elképzelhető, hogy néha megnyitjuk a védelmünket Kielcében. Támadásban Vadkerti Attila, Buday, Jonas Larholm és Balogh Zsolt kreativitására, sokoldalúságára szeretnék alapozni, de attól sem zárkózom el, hogy szükség esetén a védőspecialista Czina is támadjon.”

Nem teljesen idegen Czina Józseftől a támadójáték, ám a jogász doktor elismeri, inkább védekezésben tud nagyobb hasznára lenni csapatának.

„Hatalmas érvágás két belső játékosunk, Sulc és Blazevic kiesése – vélekedett az átlövő. – Nekem, gondolom, a védekezés marad a fontosabb feladatom, de ebben a szorult helyzetben könnyen lehet, hogy edzőnk támadásban is számít rám. Annak ellenére állok a feladat elé, hogy ebben az idényben alig-alig maradtam pályán akcióban. Az esélyeinkről? Fontos lehet a lengyelek ellen, hogy lassítsuk a tempót, okosan osszuk be az erőnket. Szinte biztos, hogy az elején ránk fognak rontani, hogy átgázoljanak rajtunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik