Férfi kézi: 46 évesen visszatér a pályára a világbajnok kapus

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 14:38
null
Henning Fritz 46 évesen visszatér a Bundesligába (Fotó: SG Flensburg-Handewitt)
Benjamin Buric sérülése miatt az idény hátralévő részére szerződtette a 46 esztendős világbajnok kapust, Henning Fritzet a német férfi kézilabda-bajnokságban (Bundesliga) szereplő SG Flensburg-Handewitt – számolt be a hírről a klub honlapja.

Henning Fritz 2012-ben vonult vissza, azóta televíziós szakértőként és vállalkozóként tevékenykedik. A 2007-ben világbajnoki címet nyerő kapus azonban az SG Flensbug-Handewitt hívásának nem tudott nemet mondani – visszatér a pályára. A Bundesliga második helyén álló, és az aranyéremért hajtó együttesnek a bosnyák válogatott kapuvédő, Benjamin Buric sérülése miatt volt szüksége új játékosra ezen a poszton.

„Nem gondoltam volna, hogy valaha visszatérek még a pályára. Crossfit és kocogás segítségével tartottam formában magam az elmúlt időszakban, úgy érzem, készen állok arra, hogy támogassam a csapatot a szezon hajrájában. Nem volt kérdés, hogy elfogadom Maik Machulla (a Flensburg vezetőedzője – a szerk.) kérését, és segítem Torbjörn Bergerud és Felix Backhaus munkáját a kapuban. Nagyon erős idén a gárda, boldog vagyok, hogy részese lehetek ennek. Gyors felépülést kívánok Benjamin Buricnak” – nyilatkozta Fritz a Flensburg honlapján.

Fritz profi pályafutása során a Magdeburg, a Kiel és a Löwen kapuját védte, 2004-ben a világ legjobb kézilabdázójának választották. A német válogatottban 235-ször lépett pályára – pont Magyarország ellen debütált 1994-ben –, a világbajnoki cím mellett Európa-bajnokságot nyert, valamint olimpiai ezüstérme is van.

A Flensburg számára még nyolc forduló van hátra a Bundesligából, a rutinos kapus vasárnap, a Lemgo otthonában léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik