Lét és nemlét határán a Nordhorn; a játékosok még nem távozhatnak

Vágólapra másolva!
2009.02.17. 21:28
Címkék
A Bundesliga egyik középcsapata, a Nordhorn bejelentette a klubcsődöt. A csődeljárás során az új igazgatónak négy hét alatt stabilizálni kell a helyzetet, ami nem tűnik egyszerű feladatnak. A játékosok ugyanis már négy hónapja nem kapták meg a fizetésüket, de jelen pillanatban senki nem hagyhatja el az egyesületet.
Szétszéledhet a nemrég még ünnepelt csapat
Fotó: Imago
Szétszéledhet a nemrég még ünnepelt csapat
Szétszéledhet a nemrég még ünnepelt csapat
Fotó: Imago
Szétszéledhet a nemrég még ünnepelt csapat

„A pekingi olimpiai játékok előtt már beszéltek pénzügyi válságról, de a klub illetékesei megnyugtattak bennünket, hogy nincs gond. Viszont amikor hazatértem a vb-ről, akkor már itt jártak a pénzügyi ellenőrök, és sok problémát találtak a klub működésével kapcsolatosan. Most elindult a csődeljárás, és ha négy héten belül nem rendeződnek a tartozások, akkor bevégeztetett a csapatnak. Addig viszont senki nem igazolhat át máshová. A csődeljárás alatt a német állam bruttó 5400 eurós havi fizetést garantál a következő három hónapra” – mondta a Nordhorn horvát szélsője, Goran Sprem.

Az egyesület legértékesebb játékosa, Holger Glandorf időben átigazolt a Lemgóhoz, azonban a többi tizenegy idegenlégiós kénytelen várni. Sprem mellett a szlovákiai Szűcs Csaba, a Nicky Verjans, a svéd Peter Gentzel és Tobias Karlsson, a cseh Pavel Mickal, a szerb Rastko Sztojkovics, a lengyel Piotr Przybecki, s a norvég Lislerud Hansen és Bjarte Myrhol várja izgatottan a további fejleményeket.

Hozzájuk hasonlóan az edző – egyben a svédek szövetségi kapitánya –, Ole Lindgren is távozhat a klubtól, ha Nordhornban nem fordul meg a dolgok menete.

„A hétfői edzésen nem tudtuk, hogy sírjunk-e vagy nevessünk. Mindenki arról beszélt, hogy mi lesz és hogyan. Ha a klub tönkremegy, akkor mindannyian szabadon igazolhatók leszünk, de csak Bundesligán kívüli csapatok jöhetnek szóba. Viszont az erősebb bajnokságokban szereplő egyesületeknek komplett a kerete, így nem marad sok választási lehetőségem. Az egyik az, hogy ingyen játszom le az egész évadot, a másik pedig, hogy visszatérek Zágrábba” – mondta Sprem, aki hétfőn már tudta, hogy a zágrábiak kispadjáról távozott Lino Cervar. Tehát korábban már beszélgetett valakivel a klub illetékesei közül...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik