Szamoránsky Piroska távozik, mert nem tudott megegyezni a Fradi-vezetőséggel

Vágólapra másolva!
2009.01.31. 14:32
A hír tegnap a kezi.hu oldalon volt olvasható: a Ferencváros kézilabdacsapatának válogatott beállósa, Szamoránsky Piroska a nyáron távozik az egyesülettől, miután egyéni szponzora visszalépését követően a zöld-fehérek nem emelnék meg fizetését. Szamoránsky állítása szerint azonban nem is akartak vele szerződést hosszabbítani a népligetiek, akik szerinte már meg is találták az utódját – a dunaújvárosi Balogh Barbara személyében.
Szamoránsky Piroska nyártól új csapatban folytatja
Fotó: Farkas József
Szamoránsky Piroska nyártól új csapatban folytatja
Szamoránsky Piroska nyártól új csapatban folytatja
Fotó: Farkas József
Szamoránsky Piroska nyártól új csapatban folytatja

„Szívesen maradtam volna a Fradiban, de mivel nem ragaszkodik hozzám a vezetőség, nem hosszabbítunk szerződést”– mondta Szamoránsky Piroska, akinek egyéni szponzora visszalépésével 100 ezer forinttal csökkenne a fizetése. A válogatott beállós azonban elmondta, nem ez a fő oka annak, hogy meghiúsult az újabb megállapodás jelenlegi klubjával.

„Maglódi Lajos azt mondta nekem, ha nem hosszabbítok, megvan az utódom. Csak utólag tudtam meg, hogy máris keresnek valakit a helyemre, mivel a klub anyagi okokból olcsóbb játékost szerződtetne. Balogh Barbara nevét pedig csak ezután hallottam” – mondta Szamoránsky.

Maglódi Lajos, az FTC Kézilabdasport Kft. ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a Dunaferr beállójának, Balogh Barbarának a neve ugyan felvetődött közte és az újvárosi játékos menedzsere, Szörnyi Attila között, ám csak azután, hogy Szamoránsky visszautasította a klub ajánlatát.

„Miután Szamoránsky Piroska egyéni szponzora nem erősítette meg, hogy garantálni tudná számára az eddig biztosított százezer forintot, elmondtam neki, nem tudok emelni a fizetésén, ahogy a többi játékos bére sem emelkedett, akikkel szerződést hosszabbítottunk. Erre ő azt válaszolta, jobb ajánlatai is vannak, amire viszont nem tudok mit mondani” – magyarázta Maglódi Lajos.

Mint ahogyan korábban írtuk, Zácsik Szandrával, Németh Csillával, Szabó Edinával, Szucsánszki Zitával, Kenyeres Fannival és Elek Gábor edzővel is szerződést hosszabbított a Ferencváros, Szamoránskyval azonban a jelek szerint nem fog. „Szerettem volna, ha Szamoránsky Piroska a játékosunk marad, azonban a történtek fényében nem valószínű, hogy a jövőben erre sor kerülne” – tette hozzá Maglódi.

Szamoránsky elmondta, valóban kapott külföldi és hazai ajánlatokat is, és ha teheti, Magyarországon folytatná pályafutását. „Több klubtól is kaptam ajánlatot, külföldről is, és ugyan még nem dőlt el semmi, azt megígérhetem, nem kapkodom el a döntést, a legjobb megoldást választom. Nekem a pályán kell teljesítenem; csak erre összpontosítok, a többi nem érdekel. A folytatásról Imre Vilmos szövetségi kapitány véleményét is kikérem majd”– mondta a válogatott beállós.

Szörnyi Attila megkeresésünkre elmondta, Balogh Barbarának több kérője is akad, amelyek közül az egyik valóban a Ferencváros, de mivel Baloghot a nyárig szerződés köti a Dunaferrhez, még nem dőlt el, hova igazol.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik