A sérülésből visszatérő Ivano Balic még nem nyerte vissza formáját

Vágólapra másolva!
2009.01.11. 09:57
A leghíresebb horvát kézilabdasztár, Ivano Balic – majdnem száz nap kihagyás után – ismét játszott, méghozzá szülővárosában, Splitben a Spaladium sportcsarnok megnyitóján. Legutóbb októberben a német RN Löwen elleni BL-mérkőzésen szerepelhetett, majd megsérült.
Ivano Balic (labdával) még nem a régi
Fotó: Imago (archív)
Ivano Balic (labdával) még nem a régi
Ivano Balic (labdával) még nem a régi
Fotó: Imago (archív)
Ivano Balic (labdával) még nem a régi

A CO Zagreb és a válogatott irányítója a Szlovéniával vívott vb-felkészülési meccsen (34–32) a 12 ezer hazai szurkoló nagy örömére fél órát töltött a pályán. Két gólt lőtt, de a játéka még közel sem volt meggyőző. Ezt Lino Cervar kapitány is elismerte.

„Próbáltam összerakni egy olyan rendszert, amelyben nem lesz beállós, mert a kézilabda jövője a játékosok univerzális képességeiben kereshető – mondta Cervar. – Minden játékosnak több poszton is tudnia kell játszani, és új, szokatlan megoldásokkal kell kísérletezni.”

„Lesznek, akik majd azt mondják, ez Lino hülyesége – folytatta a kapitány. – De nem az, mi tényleg gyakoroljuk az efféle játékot. Nem állhatunk le verekedni a németekkel, mert fizikailag erősebbek nálunk, ezért kell egy kis csalafintaság a játékba, mert apró részletek döntik el a meccseket.”

A szlovénok elleni találkozóról a kapitány elmondta, aggódik a produkció miatt.

„Hálásak lehetünk a szlovénoknak, hogy figyelmeztettek bennünket gyenge pontjainkra – mondta Cervar. – Jelentős gondjaink vannak a védekezéssel, pedig nem győzöm hangoztatni, hogy a siker alapja a jó védőjáték.

Ha nem játszunk maximális alázattal és kifogástalan hozzáállással, nem reménykedhetünk éremben. Nagyon sok könnyű gólt engedtünk ellenfelünknek, lekontráztak bennünket, ami nem történhet meg Dél-Korea, Spanyolország vagy Svédország ellen. A 3–2–1-es védekezéssel elégedettebb lehettem, agresszívebb volt az 5–1-es formációnál.”

KÉZILABDA

FÉRFI VB-FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Horvátország–Szlovénia 34–32 (18–13)
Split, 12000 néző.
Ld: Vori 6, Lackovic 5, ill. Gajic 8

Skjern: Izland–Románia 34–28, Dánia–Bosznia-Hercegovina 38–29, Dánia–Izland 30–29, Románia–Bosznia-Hercegovina 36–31

Párizs: Franciaország–Algéria 34–18, Oroszország–Egyiptom 35–29, Szerbia–Izland 31–28, Tunézia–Csehország B 36–29
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik