Kiütéses győzelemmel mutatkozott be a nemzetközi kupában Elek Gábor

Vágólapra másolva!
2008.10.05. 14:14
Fölényes, 41–23-as győzelmet aratott a Ferencváros női kézilabdacsapata az EHF-kupában a 32 közé jutásért vívott párharcának első mérkőzésén. A fradisták az első félidő második felében szinte állva hagyták a szlovák Duslo Salát, így már a félidőben is megnyugtató előnnyel, kilenc góllal vezettek.
Zácsik Szandra bombagólokkal járult hozzá a győzelemhez
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Zácsik Szandra bombagólokkal járult hozzá a győzelemhez
Zácsik Szandra bombagólokkal járult hozzá a győzelemhez
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Zácsik Szandra bombagólokkal járult hozzá a győzelemhez

A Cornexi-Alcoa női kézilabdacsapata szombaton húszgólos (35–15) győzelemmel kezdte meg nemzetközi kupaszereplését az EHF-kupában, amikor a legjobb 32 közé jutásért vívott párharcban a fehérorosz Arkatron Minszket múlta felül.

A Ferencváros átalakított együttesére ennél nehezebb találkozó várt a szlovák Duslo Sala ellen. A szlovák bajnokság elmúlt szezonjának második helyezettje ellen nem is indult könnyen a mérkőzés, ám végül sima győzelmet aratott, és gyakorlatilag elkönyvelheti a továbbjutást a hazai csapat.

Az első percekben a felvidékiek jutottak előnyhöz, miközben a Fradiból Szucsánszki Zita és Zácsik Szandra is büntetőt rontott, így a vágsellyeiek 4–1-re elléptek.

Ezt követően a két társaság (Elek Gábor, a zöld-fehérek edzője a meccs előtt hasonló felfogásban játszó csapatokról beszélt – jóslata bevált) közül a budapesti kezdett egyre pontosabban játszani. Szucsánszki jól mozgatta a csapatot, Szamoránsky Piroskával pedig nem bírtak a vendégek: büntetőket harcolt ki és gólokat dobált, míg Kenyeres Fanni már nem hibázott hetest.

A félidő közepén még döntetlenre álló (7–7) felek között a játékrész második felében óriási különbség mutatkozott meg. A Ferencváros Szvetlana Gridnyeva védései után expresszvonat gyorsaságával száguldott át a leblokkoló Duslo Salán, és bár már a szünetet jelző sípszó előtt tízet számolt a csekély számú Fradi-közönség a látogatókra, félidőben „csupán” kilenccel vezettek Elek Gábor lányai (20–11).

A második 30 perc – minthogy a Fradi kellő komolysággal állt hozzá – így csupán formalitás maradt. Az eredmény (41–23) hűen tükrözi a játék képét, nem remegtek meg a „kupaújonc” kezek sem, s ez biztató a bajnokságban egyelőre felemásan szereplő Fradi számára.

NŐI KÉZILABDA

EHF-KUPA, A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
BUDAPEST BANK-FTC–SLOVAN DUSLO SALA (szlovák) 41–23 (20–11)
Kőbányai út, 500 néző. V: Cvetko, Kavalar (szlovénok)
FTC: GRIDNYEVA – Berta 1, SZAMORÁNSKY P. 8, Németh Cs. 2, ZÁCSIK 7, SZUCSÁNSZKI 8, Szabó E. 4. Cs: KENYERES 9 (9), Szamoránsky A. 1, Szádvári 1. Edző: Elek Gábor
SALA: Németh L. – Varadyová 4, Camajová 1, MARTANOVICOVÁ 5, Trochtová 3, Puskasová 1, Pileková 1. Cs: Grandtnerová (kapus), POPLUHÁROVÁ 7 (2), Czanik 1, Szarková. Edző: Darina Braunová
Az eredmény alakulása. 6. p.: 1–4. 16. p.: 8–7. 29. p.: 20–10. 40. p.: 29–14. 52. p.: 34–21
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 11/9, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: – Az elején még rajtunk volt a vásárhelyi sokk okozta bénultság, aztán már úgy kézilabdáztunk, ahogy elterveztem. Gyakorlatilag eldöntöttük a továbbjutást, de nagyon sok okot tudok, amiért a visszavágón is jól kell játszanunk.
Darina Braunová: – Az elején még jól ment, aztán kijött a két csapat közti valós különbség. Heten távoztak a tavalyi keretünkből, nincsenek olyan jó átlövőink, mint a Ferencvárosnak. A visszavágón sincs reményünk a győzelemre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik