A férfi BL-döntő első meccsén nem bírt egymással a két német óriás

Vágólapra másolva!
2007.04.23. 13:28
A kézilabdázóknál a nemzetközi kupákban a hétvégén a nőknél az elődöntők visszavágóit rendezték meg, így kialakult a döntő párosítása. Ezzel szemben a férfiaknál már a finálék első mérkőzésein is túljutottak, nem minden izgalomtól mentesen. Sajnos, a folytatásban magyar együttesért már nem szoríthatunk, hiszen a női mezőnyben a BL-ben a Győr, a KEK-ben a Ferencváros búcsúzott, mindkét gárda kettős vereséggel.
Egyelőre tovább várat magára a Győr nemzetközi sikere
Reuters
Egyelőre tovább várat magára a Győr nemzetközi sikere
Egyelőre tovább várat magára a Győr nemzetközi sikere
Reuters
Egyelőre tovább várat magára a Győr nemzetközi sikere

Először ejtsünk szót a hölgyekről, lévén két magyar érdekeltségű csapat is versenyben volt még az elődöntőkben.

A BL-ben a Győr a dán Slagelse ellen hatgólos – 31-25 az első találkozón – várhatta a hazai visszavágót. A második mérkőzés azonban nemhogy bravúros továbbjutást, hanem rémálmot hozott magyar részről. A dánok nyolc góllal nyertek, így összesítésben 14 góllal bizonyultak jobbnak a Rába-partiaknál, akik klubszinten a sportág egyik reprezentánsai kis hazánkban. Elképesztő pofon és kisiklás.

A BL másik párharca lényegesen szorosabb küzdelmet hozott, az orosz Toljatti csak idegenben lőtt több góllal búcsúztatta az osztrák Hypót.

A Ferencvárosnak a KEK-ben az első találkozót követően már csak elméletben lehetett esélye a döntőbejutásra, hiszen a román Valcea otthonában 13 gólos vereséget szenvedtek a népligetiek. Ha nem is a csodaszámba menő bravúr, a tisztes, győztes búcsú majdnem összejött a zöld-fehéreknek, aki végig izgalmas mérkőzésen egy góllal maradtak alul a visszavágón.

A második párban a spanyol Union-Ribarroja és a norvég Trondheim feszült egymásnak, idegenben lőtt több góllal végül előbbiek jutottak a döntőbe.

A BL-hez hasonlóan az EHF-kupában is dán-orosz párharc lesz a fináléban. A dán Ikast 64-62-ütötte el a továbbjutástól a spanyol Elda Prestigót, az orosz Zvezda Zvenigorod a német Leverkusen döntőbejutási álmait oszlatta szét 53-50-s összesítéssel.

A férfiaknál a BL-ben a német házidöntő első összecsapásán a Kiel 28-28-s döntetlent ért el a Flensburg otthonában, de a visszavágón természetesen még bármi megtörténhet. A vendégek egy másodperccel a vége előtt, Kim Andersson góljával egyenlítettek. A csata tizenhat(!) kiállítást hozott.

Az EHF-kupában a német Magdeburg 30-30-s döntetlent ért el Spanyolországban az Aragón vendégeként, így előbbiek várhatják helyzeti előnyből a hazai visszavágót.

A KEK-ben a német Hamburg pályaválasztóként 28-24-re verte a spanyol Ademar Leónt, így négygólos előnnyel utazhat az idegenbeli visszavágóra. A spanyol csapat magyar légiósa, Laluska Balázs nem lépett pályára a találkozón.
  • K.E.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik